Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Nebo'' kan välja DIF - behöver inte frukta hatkampanj

Nebojsa Novakovic kan vara på väg att ta det känsliga steget mellan AIK och Djurgården. Men att en av AIK:s största profiler genom tiderna kan hamna hos ärkerivalen retar inte upp Black Army.

- Spontant tror jag inte det kommer att hända, men skulle det göra det har vi förståelse för det, säger Black Armys ordförande Victor Capel till FotbollDirekt.se och tillägger att det är lättare att acceptera en övergång med tanke på att Nebojsa Novakovic varit i Djurgården tidigare:

- Ja, så är det nog. Och ännu lättare att acceptera blir det om Djurgården spelar i Superettan i nästa säsong, fortsätter han.

Det är Sportbladet som i dag avslöjar att Djurgårdens ledning uppges ha planer på att byta ut Andree Jeglertz till kommande säsong mot förre AIK- och nuvarande Sandefjord-tränaren Nebojsa Novakovic som gjorde succé i Djurgården mellan 1993-96, innan han kom till AIK.
Men om övergången nu skulle visa sig bli verklighet behöver han med andra ord inte frukta repressalier från AIK:s fans som exempelvis Jesper Jansson och Anders Limpar drabbats av tidigare?

- Klart att vissa kommer att bli upprörda men han kommer inte att behöva frukta en hatkampanj. Det är lättare och blir lite en annan sak om en föredetta spelare går mellan klubbarna. Då handlar det ändå om någon som startar om sin karriär.

- Men även om han skulle gå till Djurgården tror jag ändå att de allra flesta AIK:are vet vart han har sitt hjärta.

Tongångarna i kretsen närmast Black Armys ordförande är lika försonliga.

- Ja, jag har fått en del SMS och de flesta tror nog att det inte blir av när det kommer till kritan. Men som sagt så förstår nog de allra flesta att man måste gå dit jobben finns och han vill ju starta en ny karriär. Det måste man visa förståelse för.

Publicerad 2009-09-16 kl 15:54
Annons
Annons
Annons