Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nekat flera bud - nu kan man förlora backen som Bosman: "Lär hoppa på det tåget”

Allsvenskan

Igår presenterade BK Häcken vänsterbacken Nikola Gulan.
Nu kan man vara på väg att förlora en annan i Adam Andersson - som Bosman.
- Kommer det en annan klubb som har en bättre plan för mig än vad Häcken har - då lär jag hoppa på det tåget, säger Andersson till GP.

Foto: Bildbyrån.

I somras sålde BK Häcken vänsterbacken Leonard Zuta till italienska Lecce. Igår, gjorde BK Häcken klart med Nikola Gulan som ny vänsterback. Gulan har erfarenheter från Serie A och den 31-årige serben ansluter direkt på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.

Men samtidigt som Gulan kommer in har Häcken dessutom Adam Andersson som alternativ för vänsterbackspositionen - men inte länge till vad det verkar.

Andersson sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen och enligt honom själv ser det inte ut som att han kommer att stanna på Hisingen.

- Vad jag helst vill är att spela fotboll. Det är det enda. Kommer det en annan klubb som har en bättre plan för mig än vad Häcken har - då lär jag hoppa på det tåget. Men jag har absolut inte stängt några dörrar för Häcken. Det beror på vad de vill, säger Andersson till GP.

ANNONS

Andersson uppger att partnerna inte längre pratar någon kontraktsförlängning i nuläget. Han fortsätter att förklara att det inte känns optimalt.

- Det är lite som det är. Det är en udda sits för mig med utgående kontrakt. Jag har haft möjlighet att lämna i ett antal fönster, men då har Häcken bromsat det. Det har funnits klubbar med konkreta bud och intresse i ett antal fönster. Senast nu i somras.

Det ska röra sig om klubbar från Norge, Tyskland och Danmark, bland annat, men Häcken har velat ha mer pengar än de erbjudits. Nu kan man alltså tappa Andersson gratis om man inte kommer överens om ett nytt avtal och ger 23-åringen klarhet i vad som är planen för honom.

På frågan om Adam Anderssons framtid säger Häckens assisterande sportchef, Martin Ericsson, inte mycket mer än det Andersson själv har sagt.

ANNONS

- I dagsläget har vi inget mer avtal än vad som sträcker sig till nyår. Vi får se vad som händer, säger Ericsson till GP.

Publicerad 2020-10-20 kl 16:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto