Nilsson efter Malmös förlust: Fantastiskt mål

Malmö FF, som hade chansen att rycka i tabellen, förlorade hemma mot Kalmar med 0-1 (0-0).
Samtidigt som guldkonkurrenten Helsingborg vann i Borås.
Guldfrossa i Malmö?

-Nä, det tycker jag inte, sade MFF-tränaren Roland Nilsson och lade ut texten med all sin rutin och erfarenhet:
-Alla lag har något att spela för så här på slutet. Det kan vara för att slippa åka ur, det kan vara för att nå en så hög placering som möjligt och då plockar spelarna fram det lilla extra ut kroppen. Kalmar gjorde ett fantastiskt mål, vi hade chanser men var för omständliga så att de fick tid att organisera sig. Vi skapade inte de vassa chanser som vi gjort tidigare.
Med tre omgångar kvar av allsvenskan är MFF och HIF på samma poäng.

En besvikelse för 19 258 åskådare på Swedbank stadion på måndagen. Och för Malmös målvakt Johan Dahlin:

-Det känns skit, vi förlorade. Visst hörde jag att Helsingborg ledde, nu är de ikapp men jag bryr mig inte, vi måste bara göra vårt, sade Dahlin.
Heja "di blåe".
Ur tusentals strupar steg ramsan mot den malmöitiska himlen och den kom kanonsnabbt direkt efter pausvilan.
För då, visade storbildsskärmen att Elfsborg kvitterat till 1-1 mot Helsingborg.
Alltså största möjliga jubel.

Största besvikelsen: När guldkonkurrenten Helsingborg tog ledningen i Borås med 1-0 efter en kvart, minuten efter ett MFF-friläge som slutade med lobb över ribban.
Kalmar spelade listigt
Dramatik, nerverna utanpå tröjorna. MFF satte full fart inspirerade av kvitteringen av Elfsborg. Jätteskott av Wilton Figueiredo, kanonräddning av Kalmar-målvakten Etrir Berisha. Malmö tryckte på. Men det blev inte mycket mer. Kalmar spelade listigt, signerat tränaren Nanne Bergstrand.

-Taktiskt sett gjorde vi en bra match, och vi lyckades få bort Wilton (Figueiredo). Vi fick ett tryck mot oss i första kvarten i matchen och den första efter pausen. Står man emot det så blir de lite lättare att hantera, sade Nanne Bergstrand.
Helsingborg gjorde 2-1 med en halvtimme kvar.
Malmö imponerade inte. Laget spelade sämre och sämre. Svagt passningsspel, dåligt riktade skott, inga målchanser.
Och Helsingborg gjorde 3-1 i Borås med ett lag som möblerats om totalt på grund av skador och avstängningar.
Med en mycket snygg lobb satte Daniel Mendes Kalmars segermål, fyra minuter före ordinarie speltids slut.