Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nilsson om relationen till Haglund: "Det var inte önskvärt"

Foto: Bildbyrån.

Ett ledarskap som ”inte var önskvärt”.
Så beskriver själv Lasse Nilsson anledningen till att han blev fast på bänken under Magnus Haglund.
- Då uttryckte han tydligt att det påverkade min speltid, säger han i podcasten ”Alla hatar Borås”.

Lasse Nilsson har under den gångna säsongen mestadels fått värma bänken för Elfsborgs del. Anfallsveteranen har bara gjort åtta matcher under året, samtliga som inhoppare.

En av förklaringarna till den sparsamma speltiden menar Nilsson själv berodde på relationen till förre tränaren Magnus Haglund, vilket han berättar om i Borås Tidnings podcast, ”Alla hatar Borås”.

- Vi hamnade ganska fort lite snett. Jag ville försöka vara en drivande kraft runt träningar och på planen och mitt typ av ledarskap var inte riktigt det han önskade. Man kanske är lite old school där, jag ville gärna att vi skulle kunna ha högt i tak och ställa höga krav på varandra och jag ville även att han skulle ställa höga krav på oss, men det är möjligt att det kom ut fel vissa gånger, säger han i podden.

- Jag är den jag är och ibland är det till min fördel att jag är frispråkig och ibland är det inte det. Jag kunde säkert gjort vissa saker annorlunda men summa summarum var att det ledarskap jag stod för inte var önskvärt. Då uttryckte han tydligt att det påverkade min speltid.

Enligt Nilsson spelade inte Elfsborg under Haglund heller den typen av fotboll som tilltalade honom.

- Den typen av fotboll Magnus ville spela innebar mycket inlägg och den typen av fotboll vilket jag inte tycker jag är speciellt bra på och det är heller inte den fotboll jag tycker om att spela. Det finns andra egenskaper i andra spelare som passar bättre in i det. Det var en del i det också.

Magnus Haglund själv är inte speciellt intresserad av att ge några mer djuplodande resonemang till duons relation.

- Jag har inget intresse av att prata om det, säger Haglund till Fotbollskanalen.

Hur skulle du själv beskriva din relation till Lasse under säsongen?
- Jag tycker att den har varit bra, men jag vill inte prata mer om det.

Om du skulle motivera lite kring varför han inte fick spela så mycket?
- Det var en konkurrenssituation. Det var någon eller några forwards som jag bedömde som bättre. Bästa laget spelar alltid, så enkelt är det.

Magnus Haglund fick för en tid sedan sparken och med lite distans till beslutet säger Haglund att han tycker att det var ett korrekt att gå skilda vägar.

- Vi kom till en punkt där jag kände att vi hade gett allt och när vi inte fick de resultaten som både jag och klubben önskade så tycker jag att det var bättre att lämna och att någon annan fick ta över. Det var riktigt att vi gjorde som vi gjorde.

Publicerad 2017-10-18 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons