POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Nisse" ger inte upp gulddrömmen

Tvärtemot vad hans chefer i AIK sagt - Nils-Eric Johansson ser fortfarande ett SM-guld som möjligt.
- Helsingborg och Elfsborg ångar på, men gör vi vårt och vinner resten bör det räcka en bit, säger AIK-stjärnan.

3-0 mot Trelleborg i går - klar AIK-seger, men samtidigt vann också lagen ovanför sina matcher. AIK har tolv poäng upp till Helsingborg och sex poäng upp till Elfsborg. Såväl sportchefen Jens Andersson som tränaren Andreas Alm har talat om chanserna till guld som rökta, men "Nisse" Johansson ser en liten chans där fortfarande.

- De ångar på däruppe och ser verkligen starka ut. Och det är klart att det ska väldigt mycket till. Men vi försöker koncentrera oss på vårt, gör vi vårt och vinner resten av matcherna vi har kvar bör det räcka en bit, sedan får vi se hur långt.

Oavsett guld eller inte, efter fjolårets fiaskosäsong har AIK rest sig ordentligt. Redan nu ser säsongen succéartad ut, och Johansson ser en enkel förklaring.

- Det är väldigt hårt arbete som ligger bakom, vi har fått i hop en stark grupp. Det är ju i mångt och mycket samma trupp, även om Teteh och Milosevic kom in och förstås har bidragit väldigt. Men den stora skillnaden är att vi har fått i hop ett starkt kollektiv.   

I går var det dessutom tre olika målskyttar mot Trelleborg, och ingen hette Bangura. "Nisse" själv högg på en frisparksretur medan Roberrt Åhman Persson gjorde 2-0 och skadedrabbade Gabriel Özkan fick göra sitt första AIK-mål på två år.  

- Bra med spridning på målskyttet absolut, även om nu Mohamed i allra högsta grad ligger bakom två av målen. Det är så klart kul för egen del att göra mål, men det viktigaste är att vi gör rätt saker. Fasta situationer är en viktig grej i dagens fotboll, många mål kommer ur det.

- Visst är det lite tursamt att returen på Mohameds frispark studsar ut rakt framför mig. Men samtidigt, står man rätt och tar hand om de zoner man ska ta hand om så är chansen procentuellt sett större att bollen hamnar där.

Publicerad 2011-08-22 kl 11:14
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå