Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

"Nisse" som vänsterback: "Ingen Roberto Carlos"

Redan i fjol fick Nils-Eric Johansson vikariera som vänsterback. Den här säsongen lutar det åt att 29-åringen får flytta ut mer permanent.

Nye tränaren Mikael Stahre letar efter den perfekta uppställningen och som det ser ut så här långt under försäsongen satsar han på förvärvet Jos Hooiveld och Per Karlsson som mittlås och ”Nisse” till vänster i backlinjen.
- Det fungerar bra att spela där och för mig handlar det mest om att servera våra offensiva spelare. Själv är jag inte högoffensiv utan det viktigaste är att hitta rätt balans i laget, säger Nils-Eric Johansson till FotbollDirekt.se.

- Jag är inte spelartypen som utmanar och kommer på överlapp. Jag är inte direkt någon Roberto Carlos.

Trivs du som vänsterback? - Ja, absolut. Det är inga problem alls.

Förra säsongen spelade Nils-Eric Johansson för det mesta mittback med Per Karlsson bredvid sig. Dessutom fick Walid Atta en del speltid på den positionen. Nu har AIK också värvat holländaren och mittbacken Jos Hooiveld. En spelare som ”Nisse” prisar.
- Jos har kommit in i AIK:s spel snabbt och det har gått bra för honom. Det är en livlig figur – en riktig karaktär. Dessutom är han i en bra ålder.

När Nils-Eric Johansson värvades hem från Leicester City var det för att vara med och hjälpa AIK till SM-guld och Europaplatser. Men han har inte ens varit i närheten av de ädlaste platserna sedan comebacken. 2008 var på väg att sluta i ett gigantiskt magplask, men laget tog sig samman och slutade femma. Nu ska AIK upp ett snäpp till.

- Det är höga förväntningar och det ska det fortsätta vara. Målsättningen är att bli bättre än i fjol. Vilket betyder att vi ska bli topp fyra.

Är det ett realistiskt mål?
- Ja, det tycker jag, svarar Johansson.

Publicerad 2009-02-19 kl 13:42