POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Noll AIK-oro för rostig Majstorovic

En enda match sedan februari - mot division 2-laget Torslanda.

Ändå är AIK inte ett dugg oroligt för Daniel Majstorovics form.

- Nej - det man har i huvudet och erfarenheten, det är ju ovärderligt, säger Andreas Alm.

Landslagsman med större erfarenhet än någon annan aktör i 08-derbyt. Men också bara en halvlek mot ett division 2-lag i kroppen - på sju månader. Daniel Majstorovic ser ut att gå direkt in i derbyhetluft i morgon i och med Niklas Backmans avstängning. Och frågan är om "Maestro" är en tillgång med sin rutin eller en säkerhetsrisk för AIK så matchotränad som han är? Andreas Alm känner ett stort lugn inför Majstorovics derbydebut:

- Jag känner ingen oro för Daniels del. Det man har i huvudet och erfarenheten, det är ju ovärderligt när man varit skadad, säger Alm till FotbollDirekt.se.

- Sedan är det väl frågan om... inte matchtempo för det har han i huvudet, men ändå att kroppen ska röra sig i 90 minuter i tävlingsmatch. Men han ser fit ut.

Majstorovic värvades korsbandsskadad i somras, men Alm tror att det på lång sikt snarast kan vara ett lyckokast för AIK.

- Jag tror att han med skadan förlängt sin karriär litegrann. Han har fått en sjumånadersperiod där han fått bygga upp kroppen. Det gör att han kanske kan spela i AIK i flera år framöver.

Vad kan man ha för krav i förhållande till sist man såg honom, i landslaget?

- Att han bidrar till att laget vinner, så är det alltid. Men jag har inte några högre krav på honom för att han har varit där. Men sedan vill jag att han ska använda det som han är bra på; bra offensivt med bollen, bra ledaregenskaper, ruskigt fysiskt stark och allt det där.

Hur mycket saknas Niklas Backman?

- Det beror lite på vad det blir för typ av match. "Pertan" (Per Karlsson) och Backman har gjort det jättebra, vi har släppt in minst mål i allsvenskan, så det är klart att de är skickliga. Vi har också haft Alex (Milosevic) som har spelat där. Jag tror trots allt att det bygger mer vad vi gör som enhet. Majstorovic spelar ju med "Pertan" och "Nisse" (Johansson) som har drillat den här defensiven sedan 2009.

Lagkamraten Viktor Lundberg imponeras av Majstorovics utstrålning och tror att erfarenheten väger tyngre än matchoträningen:

- Han har varit bra på träningarna och visade mot Torslanda sist... han har en väldig pondus och väldigt lugn, säger Lundberg.

- En sådan erfaren fotbollsspelare som honom och den kaliber han har, så tror jag inte att det är några problem alls. Han kommer nog gå in och visa var skåpet ska stå.

Hur ser man på honom att han spelat så högt som han har gjort?

- Nej men det syns direkt, det är väl hans pondus, man ser att han har varit med i många stora matcher och stått inför svåra utmaningar, man ser att han har lärt sig mycket under sina år.

Publicerad 2012-09-15 kl 19:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå