POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Noll respekt för AIK: "Spelar ut vem som helst"

I Gif Sundsvall känner man stark optimism, trots att laget möter guldjagande AIK och inte vunnit sedan den 11 augusti.
- När vi är som bäst så spelar vi ut vem som helst i allsvenskan, och särskilt på hemmaplan, säger Fredrik Holster.

Gif Sundsvall har imponerat på många med underhållande och offensiv fotboll under comebackåret i allsvenskan. Och länge såg man också hyggligt trygga ut i tabellens mittskikt.

Men efter en svag trend och fem raka matcher utan seger så är nu Sundsvall i den regionen av tabellen där många tippade dem inför säsongen. Just nu på kvalplats – då kommer guldjagande AIK på besök, och matchen gäller mer än att bara förstöra för motståndarna i tabelltoppen.

Men det är stor optimism trots det utsatta tabelläget – och att det är AIK som står på andra sidan är inget som skrämmer. Inte minst bortamötet i våras är positiva minnesbilder för giffarna. En av säsongens bättre insatser gav visserligen bara kryss på Råsunda, men med ordentlig mersmak.

- Ska jag vara ärlig, så tycker jag att när vi är som bäst så kan vi spela ut vem som helst i allsvenskan, och särskilt på hemmaplan, säger offensive mittfältaren Fredrik Holster till FotbollDirekt.se.

- Det är ju en helt sjukt jämn serie det här, och alla kan verkligen slå alla. Som för oss mot Elfsborg nyligen, vi kunde lätt ha fått med oss en seger där. Nu har vi inte varit lika bra på att sätta dit chanserna på slutet som vi varit tidigare, och vi har väl skapat lite mindre också. Men ändå, i varje match så kommer vi ju till minst ett par hundraprocentiga lägen, rena frilägen. Och det gäller bara att vi sätter dit dem, då har vi goda chanser mot AIK.

Men målproduktionen har varit skral hos nykomlingen, och bortsett från 3-3-matchen mot IFK Göteborg får man gå tillbaka till början av augusti för att hitta Sundsvallsspelare i målprotokollet. Nu mot erkänt försvarsstarka AIK, som dock på sistone sett mer mänskliga ut i de bakre leden.
Även om Fredrik Holster inte vill lägga för mycket fokus på motståndaren så kan han inte låta bli att spekulera i AIK:s startuppställning. Daniel Majstorovic vilas medan Alexander Milosevic är tillbaka efter skada, och bara fyra backar i AIK:s trupp.

- Är det så, ja då kanske de spelar Helgi Danielsson på mittbacken, eller Åhman-Persson? Vi får väl gå in och skada någon direkt, så blir det riktig kris för dem (skratt). Nej då, det ska vi inte göra. Vi ska inte lägga för mycket energi på motståndaren.

Men spelar det någon roll vad de ställer upp med? 

- Nej, alltså AIK är ett bra lag, helt klart bland de allra bästa. Och det är ju ett annat lag än det vi mötte i våras och förmodligen ett bättre än då. Men det handlar för oss om att komma upp i nivå själva.

- Visst, vi är nykomlingar, men nu har vi kommit så långt in på säsongen att alla lag kan varandra rätt bra. Vi är nog kartlagda själva, men vi känner att vi vet var vi har motståndarna också. Vi ska inte börja ändra på saker och ting utan det handlar om prestationen, att göra saker så bra som möjligt där ute.

Hur pass mycket känner ni av att det är ordentlig bottenstrid nu?

- Inte alls tycker jag. Vi har god stämning på träningarna och tabelläget är inget som påverkar humöret på oss på något sätt. Vi är ju nykomlingar och har varit förberedda på ett tufft förstaår också.

- Så det här ska bara bli roligt, man kan väl utgå från att de kommer med många fans och att det blir en av säsongens bättre publiksiffror för oss. Det är en sådan match man vill spela, det är bara inspirerande.

Publicerad 2012-09-30 kl 10:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå