Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling imponerad av MFF:s värvning av Berget: "Vi andra är inte i närheten av den potentialen i att kunna formera en trupp"

Allsvenskan

Malmö FF spände musklerna och värvade Jo Inge Berget.
Något som imponerar på guldkonkurrenten AIK.
- Vi andra inte är i närheten av den potentialen som det är just nu i att kunna formera en trupp, säger Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Om 24 dagar börjar allsvenskan. På torsdagen passade Malmö FF på att ge ett rejält styrkebesked och meddelade att man har skrivit ett fyraårskontrakt med Jo Inge Berget. En värvning som imponerar på Svenska mästaren AIK.

När Fotbollskanalen träffar Rikard Norling på Karlberg för en intervju inför lördagens cupmatch mot Öster, så passar vi även på att fråga hur han ser på MFF:s senaste värvning.

- Det är otroligt imponerande det Malmö gör truppmässigt. Det säger ju allt om vilka muskler de har och att vi andra inte är i närheten av den potentialen som det är just nu i att kunna formera en trupp, säger han.

ANNONS

Som det ser ut just nu, känns Malmö som favoriter?
- Ja att Malmö är ett av lagen som jag tror är med där ja. Jag tror att om du frågar Malmö så ser man sig som potentiella vinnare. Men för mig är det inte så intressant att prata om huruvida Malmö är favoriter för att på så sätt sätta press, för Malmö kan hantera press, precis som vi kan hantera press. För mig är den retoriken förlegad.

I AIK:s trupp ryktas det inte om nyförvärv utan om spelare som kan lämna. För en vecka sedan uppgav Aftonbladet att Robin Jansson var nära till en övergång till MLS-laget Orlando.

- Jag vill ha alla spelare kvar, jag ville ha kvar Kristoffer Olsson också, men förstår att det bara är larvigt av mig att tro att det är möjligt. Sedan blir det värdering från fall till fall och vad som är bäst beslut. Om det blir så att han försvinner eller inte, ja då kommer det att ha varit en process där jag har varit delaktig och sedan förhåller jag mig till det, säger Norling.

ANNONS

Kanske inte helt optimalt att klubbar börjar rycka i viktiga spelare så här sent?
- Så är det. Det är inte alltid att man får fejsa den perfekta världen.

Dessutom är Stefan Silva på väg att lämna AIK. För två veckor sedan berättade Rikard Norling för Fotbollskanalen att Silva fått ledigt i några dagar. Sedan dess har han inte kommit tillbaka utan tränar nu med samarbetsklubben Vasalund.

Publicerad 2019-03-07 kl 15:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto