Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Norling: ”Nyholm en spelare jag tror mycket på”

Foto: SCANPIX

Många allsvenska klubbar hade ögonen på Dalkurds Jesper Nyholm. Till slut var det AIK som fick backans underskrift.
- Det är en riktigt bra spelare som jag tror mycket på, säger AIK:s tränare Rikard Norling till Fotbollskanalen.

En mängd allsvenska klubbar sades stå i kö för att värva Jesper Nyholm, vars kontrakt med Dalkurd går ut efter årets säsong. Bland annat har det pratats om IFK Göteborg, Gif Sundsvall och Djurgården.

I måndags stod det dock klart att 23-åringens val föll på AIK, och backen skrev på ett treårskontrakt som börjar gälla 2017. Gnagets tränare Rikard Norling är glad över värvningen.

- Det ligger på framtiden, men jag är ur ett tränarperspektiv jätteglad för att han finns med oss från nästa år. Jag tror att han kan lyfta oss en bit. Det är ingenting som är skrivet i sten med konkurrenssituationen och så, men det är en riktigt bra spelare som jag tror mycket på, säger Norling till Fotbollskanalen.

Hur stor del i övergången hade du?
- AIK har ju haft ögonen på honom innan jag kom, och jag blev en del av den processen i och med att jag tillträdde som tränare.

Med mittbackarna ni har i truppen nu och sett till att Nyholm ansluter och Noah Sonko Sundbergs låneavtal med Gif Sundsvall går ut – hur ser du på er backsituation inför nästa säsong?
- Jag tycker att Noah är en otroligt spännande och intressant spelare också. Men exakt vilka diskussioner vi för med Noah i det här läget internt och också generellt kring strategiska val, det håller vi där.

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom sade i går till Sundsvalls Tidning att han vill att Sonko Sundberg fortsätter i Sundsvall och att det är Giffarnas ambition.

 - Det förstår jag att han vill. Det skulle jag också vilja om jag var Urban, säger Norling.
Publicerad 2016-09-16 kl 09:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER