Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

Norling obrydd efter Hammarbys kritik: ”Gör det som är bäst för att vinna”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s derbyseger i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Hammarby-spelare tycker att AIK spelade tråkigt i söndagens derby.
Om AIK-tränaren Rikard Norling bryr sig? Inte direkt.
- Alla har rätt till sin åsikt, säger han till Fotbollskanalen.

Det är dagen efter derbyt mot Hammarby, som AIK vann med 1-0 efter ett sent straffmål av Tarik Elyounoussi. De svartgula har precis genomfört ett träningspass på anläggningen Karlbergs IP - och när Fotbollskanalen träffar tränaren Rikard Norling ligger Bajen-segern redan bakom honom.

Med match borta mot Häcken på onsdag finns ingen tid att fira eller överanalysera derbytriumfen.

- Vi går vidare direkt, för det är så otroligt kort tid fram till nästa match. Nu handlar det bara om att lite kort försöka summera det som var och sedan direkt gå vidare. Vi ska sköta kropparna och så, säger Norling.

Hur är det att spela igen så här tätt inpå en match?
- Det är inga problem. Det kan nästan vara en fördel ibland, att ha en så tät matchning. Då går man bara på nästa, hela tiden.

- Vi är inte helt ovana vid den här pulseringen och det kommer också bli ungefär så här under en period när vi vill kvalificera oss för Europa League-gruppspelet. Skillnaden då mot nu är att de lag vi möter nu har samma förutsättningar. Det blir ännu svårare när vi har den pulseringen varannan match och så möter vi lag från andra länder som har väntat på oss och är fullt påladdade med energi. Det är skillnaden.

Efter derbyt under söndagen var flera Hammarby-spelare kritiska till AIK:s sätt att hantera matchen. Bland annat sa offensive Muamer Tankovic:

- Det är två lag som ska kämpa om guldet och så möter vi ett lag som backar hem hela vägen till straffområdet. Jag tycker inte det var så kul. De var jättelåga, defensiva, skittråkiga. De dödade matchen. Det ska vara toppstrid mellan två lag som kämpar om guldet, då backar ett lag bara hem och väntar på misstag. Asså, jag vet inte vad jag ska säga. Det är jobbigt.

AIK:s tränare Rikard Norling säger att han inte tagit del av debatten som följt sedan slutsignalen.

- Man har rätt till sin åsikt. Jag har inga fler kommentarer om det, säger Norling.

På frågan om AIK:s sätt att spela är tålamodskrävande för spelarna säger tränaren:

- All taktik kräver sitt fokus och tålamod, oavsett hur taktiken än ser ut. Så är det. Vi har en taktisk grupp här och nu som jag är imponerad av ur det perspektivet.

Bryr du dig om hur ni spelar er fotboll, om den anses fin eller ful?
- Jag fokuserar på det jag tror är bäst för att vi ska vinna. För att vi ska vinna matchen. Det är mycket resultat. Sen är det klart att vinna och samtidigt spela den fotboll som hela världen tycker är den vackraste är absolut något att sträva efter, säger Norling.

Publicerad 2018-05-21 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons