Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling om Novakovics farväl: ”Jag är boven i dramat”

Allsvenskan

SOLNA. I gårdagens möte med Östersund var Nebojsa Novakovic inte med på AIK:s tränarbänk för första gången på länge då han nu flyttats ner till U-lagen.
- För att få ut ytterligare energi kan det vara bra att göra på det här sättet, säger AIK:s huvudtränare Rikard Norling till Fotbollskanalen.

1:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Under det allsvenska uppehållet passade AIK på att förändra i ledarstaben. I mitten av juni gick man ut med att Bartosz Grzelak blir ny assisterande tränare i klubben, då han ansluter från att ha varit manager i IK Frej i superettan. I gårdagens möte med Östersund fanns Grzelak med på AIK:s tränarbänk för första gången i allsvenskan, och Gnagets tränare Rikard Norling gläds över den nya rösten runt laget.

- Jag börjar bli gammal i gården. Jag är inte storebror längre, jag börjar nästan bli pappsen! Men det finns en otrolig ambition och kunskap där i botten. Jag ser en väldigt, väldigt ljus framtid för honom. Det är lite upp till mig att balansera starten nu så att han växer och får ut sin fulla potential även han, säger Norling till Fotbollskanalen.

ANNONS

Samtidigt som AIK gick ut med att Grzelak skulle ansluta kommunicerade man också att Nebojsa Novakovic skulle lämna sin roll som assisterande tränare för A-laget, en roll han haft sedan 2010 och även under en tidigare sejour. Istället är Novakovic nu en del av det team som jobbar med U16-U19-lagen i AIK.

När nyheten kommunicerades på AIK:s hemsida sa Norling bland annat att han och Novakovic "utvecklats åt olika håll". 

Norling berättar mer om sin syn på att Novakovic lämnar A-laget för Fotbollskanalen:

- Det var en fystränare från ungdomssektionen som kom upp en träning och skulle följa vad vi gjorde, och han sa att det som händer nere i U-truppen nu är otroligt positivt sedan Nebojsa har tagit steget ner, att det har blivit ett väldigt bra energiflöde och att både spelare och ledare har tagit ett och två steg framåt. Det gläder mig väldigt mycket att det är så. Det är bra för AIK, och det är kanske det viktigaste i det här i och med att jag kanske är boven i dramat i just det som du säger.

ANNONS

Vad menar du med att du är boven i dramat?
- För att få ut ytterligare energi kan det vara bra att göra på det här sättet. Det är bra för alla parter; för mig, för honom och för AIK.

Han tillägger:

- Du får läsa mellan raderna, men det är grunden. 

Se höjdpunkterna från AIK:s möte med Östersund i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-03 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto