Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling självkritisk efter AIK:s miss: "Jag lyckades inte få ordning på matchen"

Allsvenskan

SOLNA. Det blev 1-1 hemma mot Örebro för guldjagande AIK.
Då är tränaren Rikard Norling självkritisk.
- Jag lyckades inte få ordning på matchbilden, säger han.

3:49
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

Länge såg AIK ut att gå mot en ny seger när man under söndagen tog emot Örebro hemma på Friends Arena. Och med bara minuter kvar av ordinarie speltid räddade de svartgulas målvakt Oscar Linnér en straff, men ÖSK kvitterade sedan på tilläggstid och fick med sig en poäng hem till Närke.

- Första halvleken var bättre än den andra. Vi fick det inte riktigt att stämma, egentligen från första början, i andra halvlek. Sen blev det så att från det att vi satt funderade på hur vi skulle justera och få grepp om matchen, som vi inte lyckades med genom de förändringar vi gjorde, så gick Tarik (Elyounoussi) sönder. Då blev det ett naturligt byte med Nicolas (Stefanelli), men den problematik som vi hade kvarstod rent taktiskt. Det blev ett hack och jag lyckades inte få ordning på matchbilden, med de verktyg jag har. Det är en besvikelse, måste jag säga, kommenterar AIK:s tränare Rikard Norling.

ANNONS

Ser du redan nu något du kunde gjort annorlunda?
- Det sitter jag nog med lite känslor på, å ena sidan och å andra sidan. Jag vill gå hem till kammaren och titta på matchen igen.

När han utvecklar sina tankar om vad som gick snett i andra halvleken säger Norling:

- Det kändes som att vi behövde göra något. Det började med att det blev forcerat, det blev som det blev med bytet och Nicolas kom in och gjorde ett jäkligt bra inhopp, men det taktiska för hela laget kvarstod. Vi fick jobba oerhört hårt på mittfältet och de växte sig starkare. Vi sa innan matchen att Örebro är så pass bra som lag och individer att om vi ger dem möjligheten att växa in i matchen så kommer de inte tveka en sekund. Känslan är att Nahir (Besara) och (Nordin) Gerzic växte allt eftersom. Det var mer att vi till slut försökte slå vakt om ledningen utan att riktigt ha ett hundraprocentigt grepp. Spelarna fick säkert springa många onödiga meter för att vi inte riktigt fick grepp om det ur ett taktiskt perspektiv.

ANNONS
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-10-07 kl 22:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto