Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norrköping om guldtränarens kontrakt: "Finns inget spel"

Janne Anderssons kontrakt med IFK Norrköping går ut efter nästa säsong, men parterna diskuterar inte en förlängning.
- Vi litar på varandra och det finns inget spel bakom kulisserna, säger ordföranden Peter Hunt till Fotbollskanalen.

Den här veckan gästar IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson Fotbollskanalens podcast "Lundh". För Olof Lundh berättar Andersson om att han inte för några konkreta diskussioner om en förlängning av sitt kontrakt, som går ut efter nästa säsong, och att han inte känner någon stress över situationen.

Även IFK Norrköping säger sig ta situationen med ro.

- Janne och jag har en dialog. Det är mitt uppdrag att diskutera med honom. Vi har ett bra förhållande och ett ärligt uppsåt. Skulle något av dramatik inträffa, att vi inte vill förlänga eller Janne får andra förslag, så har vi det klimatet att vi kan föra en vänskaplig dialog om det. Därför litar vi på varandra och det finns inget spel bakom kulisserna, utan det är ett öppet och ärligt samtal, säger ordföranden Peter Hunt.

ANNONS

- Vi har så mycket att jobba med nu, men vi kommer säkert ta diskussionen lite mer konkret lite längre fram. Jag känner ingen panik över att få till en förlängning just i dag, utan skulle det hända något så känner jag Andersson så pass bra att jag vet att innan det händer något annat så kommer vi ha en dialog. Det finns ett förtroende som vi har för varandra och det bygger vår relation på i mångt och mycket.

IFK Norrköping vill dock behålla tränaren.

- Ja, vi ser gärna en förlängning. Jag ser bara framåt nu och tittar på vad som är bäst för IFK Norrköping och det är väl ingen tvekan om att han med råge visat att han är den rätta managern i den här föreningen. Jag ser inget bekymmer kring att förlänga med Janne på något vis, men sen vet man inte vad som händer. Vi står inte och faller med en person i föreningen, men han har varit en väsentlig del av vår framgång och det vill vi nog fortsätta med, utan att jag går förhandlingarna i förväg.

ANNONS

Så er relation gör att ni inte känner att ni behöver "säkra upp" Janne?
- Vi talar inte i de termerna, att säkra upp varandra. Vi vet att om det dyker upp något så kommer vi ha en dialog om det här och resonera om det på ett förnuftigt sätt. På så vis känner vi inte någon panik i frågan. Han har ändå ett år kvar på kontraktet, säger Peter Hunt.

Janne berättar i podcasten att han hört från en del andra klubbar. Känner ni någon oro kring intresset för honom?
- Man får väl förstå att en framgångsrik person som gör resultat blir uppmärksammad av våra konkurrenter eller kanske till och med klubbar utomlands, vad vet jag. Det har jag ingen aning om. Men det är något vi lever med och jag har bara en positiv känsla kring det, säger IFK Norrköpings ordförande.

- Om det vore så att ingen är intresserad av våra ledare eller spelare så är det ett betyg på att man inte gjort något bra. Jag känner inte till det (intresset), men vi känner oss trygga i situationen. Men att det skulle finnas intresse är väl inte alldeles orimligt, avslutar Peter Hunt.

ANNONS

Lyssna på Olof Lundhs podcastintervju med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2015-12-08 kl 11:26
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto