Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Norrköping planerar att bygga ihop Östgötaporten - kan bygga till fastighet

Foto: SCANPIX

IFK Norrköping med Östgötaportens södra läktare i bakgrunden

IFK Norrköping vill bygga ihop Östgötaportens södra läktare med övriga arenan.
I samband med det tittar klubben på andra möjligheter vid en utbyggnad - som att bygga till en fastighet på arenans södra sida.
- Vi vill bygga ihop vår stadion så konstnadseffektivt som möjligt, och för att kunna finansiera det finns det kanske en idé i att bygga lite en större byggnadskropp med annat användande, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt till Fotbollskanalen.

I nuläget består den södra läktaren på Östgötaporten i Norrköping till stor del av ståplatser och saknar tak, med öppna hörn mellan den östra och den västra läktaren. Klubben tittar just nu på hur den södra sidan ska kunna byggas ihop med resten av arenan.

- Det är ett detaljplansarbete som inte har kommit igång ännu, det är ännu på ett idéstadium. Vi ska bygga ihop vår stadion och den läktare som finns där, och i samband med det finns det planer att kunna exploatera marken vid sidan om för byggnation, och det är det som vi jobbar med. Vi har ingen detaljplan framme ännu, utan det är diskussioner med kommunen om vad som är möjligt. Men vi äger ju marken runt om via vårt fastighetsbolag, säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt till Fotbollskanalen.

- Vi vill bygga ihop vår stadion så konstnadseffektivt som möjligt, det är det primära. Det kostar pengar, och för att kunna finansiera det finns det kanske en idé i att bygga lite en större byggnadskropp med annat användande också än bara en läktare som vi använder 15 gånger per år.

Det kan således bli så att en utbyggnad kan kombineras med andra byggnationer på den södra sidan av arenan.

- Vi har arkitekter som tittar på lite olika förslag för hur man kan bygga ihop det, och då blir det en del andra ytor där också. Det har talats om en idrottshall, studentbostäder och olika varianter. Men där är vi inte framme ännu, säger Hunt.

IFK Norrköpings mål är att ha detaljplaner för byggnationen klara till första kvartalet av 2018.

Publicerad 2016-11-25 kl 09:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER