Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Norrköping: ''Vi är oerhört stolta''

IFK Norrköping tog en nödvändig seger i allsvenskans botten i en typisk sexpoängsmatch. Allt klaffade för seriejumbon, även om de fick spela i numerärt underläge i drygt en timme.

- Det är klar att det var på tiden, vi gjorde en mycket bra match och vi är oerhört stolta över det vi gjorde idag, säger IFK Norrköpings assisterande tränare Sören Cratz till FotbollDirekt.se efter att han lag tagit sin första seger på hemmaplan för säsongen.

Få hade trott att IFK Norrköping skulle komma till match med framåtanda, optimism och självförtroende som främsta signum. Efter sex raka förluster kraxade olyckskorparna om ett lag i kris. Men direkt i matchinledningen visade östgötarna att de trodde på sig själva.
- Vi tycker att vi gjorde bra prestationer mot Elfsborg i båda matcherna, man ska inte nedslås över att man förlorar med åtta minuter kvar mot ett sånt lag. Vi tror på det vi håller på med och vi var väldigt optimistiska inför dagens match.

Efter 21 minuter hade Norrköping gått upp till ledning med 2-0. Det andra målet, av Kevin Amuneke, var en riktig delikatess - ett av årets snyggaste. Och hela laget hjälpte till att pressa gästande Gefle.
- Det här löjliga "en för alla, alla för en" är en nyckel till framgång, hävdar Sören Cratz.

Och det blev upp till bevis för Norrköpings laganda när Felix Magro strax efter en halvtimme blev utvisad. IFK fick då plötsligt sluta pressa så högt upp och börja försvara sig istället. Något seriejumbon skötte med bravur.
- Det är klart att det är imponerande. Vi gjorde en bra försvarsinsats hela laget och jobbade bra i positionerna. Alla gjorde precis det vi hade pratat om innan matchen.

Sören Cratz är imponerad av spelarnas insatser matchen igenom. Trots underläget hade Norrköping fler skott på mål och hade flera möjligheter att dryga ut ledningen. Nu tror Sören Cratz att en del av den stora press som legat på spelarna har släppt.
- Jag tror att killarna kommer till träning imorgon med lätta fötter.

Matchfakta:
Mål: 1-0 (14) Daniel Bamberg, 2-0 (21) Kevin Amuneke, 2-1 (93) Hans Berggren
Gula kort Norrköping: Nuredin Bakiu, Anders Whass, Djordje Mrdjanin, Felix Magro
Gula kort Gefle: Daniel Theorin
Röda kort Norrköping: Felix Magro
Domare: Håkan Johansson
Publik: 3551

Publicerad 2008-08-12 kl 23:36
Annons
Annons
Annons