Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Nottingham-svensk vill flytta - bekräftar intresse från MFF: "En av de bästa möjligheterna"

Foto: Bildbyrån.

Anel Ahmedhodzic skrev under 2016 på för Nottingham.
Nu kan förre Malmö FF-talangen snart vända hem till Skåne.
Mittbacken vill lämna Nottingham och bekräftar intresse från MFF. 
- Jag tror att det är en av de bästa möjligheterna för mig, säger han till Fotbollskanalen. 

Tidigare Malmö FF-talangen Anel Ahmedhodzic, 19, lämnade vintern 2016 MFF:s akademi för spel i Nottingham Forest och fick redan under efterföljande säsong göra debut med ett kort inhopp mot Newcastle i Championship. Svensken fick även sitta med på bänken i ligan vid sju tillfällen samma säsong, men har sedan dess främst matchats som ordinarie startman i den engelska klubbens U23-lag. 

Under den här säsongen har det ännu inte blivit speltid med A-laget, i stället senast en plats på bänken i 2-0-förlusten mot Chelsea i FA-cupen. 

- Det var faktiskt en stor upplevelse, även om jag var besviken över att jag inte fick spela. Men det var en bra erfarenhet att vara med där. Det var stora namn, säger han till Fotbollskanalen. 

Ahmedhodzic har ett utgående kontrakt och har blivit erbjuden ett nytt av Nottingham, men är nu inställd på ett miljöombyte för att få spela A-lagsfotboll. 

- Jag har mycket snack med min agent just nu. Vi har några klubbar som är intressrade som är redo att visa upp kontrakt. Vi ser över vilka alternativ som är bäst för A-lagsfotboll, men ändå på en bra nivå. Vi kommer att välja det som är mest realistiskt, men Forest har även erbjudit ett nytt kontrakt, säger han. 

- Just nu är det väl inte aktuellt (med förlängning) eftersom att jag är intresserad av att titta på andra klubbar, fortsätter han. 

Vad är det för klubbar som är intresserade? Allsvenskan eller utomlands?
- Det finns klubbar i allsvenskan och i Skandinavien och det är nog mest intressant för mig just nu med Skandinavien. Vi får se vad som händer. Det kommer att hända den här månaden. 

Ahmedhodzic kopplades nyligen ihop med en flytt tillbaka till Malmö FF. Enligt Aftonbladet förhandlar klubbarna om en övergång - och nu bekräftar svensken att hans tidigare klubb är en av de intresserade klubbarna. 

- Ja, vi har haft kontakt, men det är inte hundra procent säkert ännu. Vi får ta det som det kommer, men jag tror att det är en av de bästa möjligheterna för mig. Det är en stor klubb som har gjort det riktigt bra i Europa och är förstås Sveriges bästa klubb också. 

Talangen är heller inte obekant med MFF:s tyske tränare Uwe Rösler, då han gjorde ett par träningspass med föreningen förra sommaren. 

- Jag hade precis varit ledig i sex veckor, sedan tränade jag med dem i två dagar under Uwe Röslers första träningar. Jag gjorde det bra ifrån mig, helt okej, och jag kände att den träningen är mycket bra intensitet. Ett bra ställe att träna på.

MFF:s sportchef Daniel Andersson medger också för Fotbollskanalen att föreningen har kontakt med Ahmedhodzic, men endast på samma basis som övriga tidigare spelare i föreningen som numera spelar i andra klubbar.

- Vi har kontakt med de flesta spelarna som lämnat oss. Vi försöker framför allt hålla kontakt med de unga spelarna. Vi följer hur de går för våra killar, säger han.

Däremot vill han inte uttala sig om det finns mer kontakt än så med Ahmedhodzic. 

- Om det skulle vara så skulle vi inte kommentera det till tidningar, säger Andersson. 

Hur skulle det vara att komma tillbaka till Malmö FF?
- Jag spelade där i tio år, så det var riktigt kul. Jag kände då att jag behövde ta ett nytt steg och i England är akademierna bättre än i Sverige med träningsplaner, gym och sådant. Jag känner mig helt förändrad från när jag lämnade MFF när jag var 16 år. Jag är en helt ny spelare, fostrad i engelsk fotboll och sådant. Det hade varit kul att visa upp mig där igen. 

Hur har du utvecklats under din tid i England?
- Jag har utvecklats skitmycket i England tack vare Forest. De har trott på mig väldigt mycket och det har varit kul att få utvecklas i en av de bästa akdemierina. Jag har inte riktigt fått chansen att vara med i A-laget, men ändå på bänken. Det är jättekul med bra erfarenhet och speciellt i England där fotbollen är allt.

Flytten hit är det bästa jag har gjort. Jag har utvecklats enormt mycket, när jag kom hit så kände jag att jag behövde utveckla den fysiska delen av spelet. 

Vilken nivå tror du att du skulle hålla i allsvenskan?
- Om jag hade kommit tillbaka till allsvenskan, så hade jag verkligen kunnat visa vad jag kan gå för. Jag vet att jag kan klara av allsvenskans nivå utan större problem. Jag har spelat mot många bra lag här i England och det är kul att vara här med fysisk fotboll och sådant. Jag har även kollat mycket på allsvenskan. Det är en lite annan fotboll och jag tror att jag hade kunnat göra det bra. 

Publicerad 2019-01-09 kl 15:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons