Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Nu går det inte att peta Sundin längre''

Erik Sundin har retfullt - trots sitt livs form – gång på gång fått se sig petad sedan Alexander Gerndt kom. Efter gårdagens succé tar nu HD:s krönikör för givet att det är slut med det.

- Jag utgår i från att Erik spelar från start i nästa match och att Conny spelar exakt samma elva igen så när som på mittbacksparet, säger Helsingborgs Dagblads krönikör Marjan Svab till FotbollDirekt.se.

- Det finns ingen som helst anledning att gå tillbaka till Gais-elvan efter uppvisningen mot Elfsborg, fortsätter Svab.

Guldstriden svängde alltså i går kväll ännu en gång efter två oväntade resultat. Plötsligt är det nu i stort sett helt jämnt, tre omgångar före slutet.
Conny Karlssons chansning med ett långt mycket mer offensivt spel än tidigare blev en succé.
Helsingborgs Dagblads krönikör hoppas nu att den maffiga 3-1-segern får Conny Karlsson att våga hålla fast vid det växlade spåret och fortsätta med samma lag här näst mot Åtvidaberg.
Det oavsett hur framtvingat och mycket experiment det än må ha varit i Borås i går kväll.
Och mest av allt hoppas han på Erik Sundin som ännu en gång överglänste sin baneman Alexander Gerndt.
Svab uppmanar nu - utan omsvep Conny Karlsson - att göra plats för Sundin i slutomgångarna - inte minst därför att han hade börjat se tendenser till den sjuka HIF drabbades av i fjol med Henke Larsson.

- Lite Henke-effekt har det blivit med Gerndt. HIF har börjat lita lite för mycket till honom. Spelet har blivit lite för vanligt och förutsägbart. Det har lyfts lite för mycket långt på honom, säger Svab och slår snabbt fast ännu ett argument för Sundin:

- Och form är färskvara och mer färskvara än Eriks form går bara inte att få.

HD:s krönikör har svårt att se minsta argument - så speciell gårdagskvällen var – att ta ett steg tillbaka i ett läge när nu Helsingborg till slut visat sig behärska så mycket mer än den mer säkerhetsanpassade fotboll som byggt säsongen.
I synnerhet efter vad som kan han varit HIF:s bästa match för året i det allra mest känsliga av ögonblick.

- Jag tror Conny fått sig en tankeställare. Så offensivt som mot Elfsborg har inte Helsingborg varit tidigare. Jag tror 15-16 avslut på mål och det var Erik Sundin som låg bakom det mesta.

- Han springer som en hundvalp på allt och ger Helsingborg ett mer varierat spel.

Men Marjan Svabs argument för en orörd startelva mot Åtvidaberg handlar om mer än bara om Sundin.
Trots att det emellanåt såg vidlyftigt ut med Rasmus Jönsson och Rachid Bouaouzan på kanterna så gav det mer än riskerna båda spelarna tog.

- Alltså. Vare sig Rasmus Jönsson eller Rachid Bouaouzan slickade linjerna. De sökte sig inåt och släppte många gånger sina kanter. Men med så rutinerade ytterbackar som Erik Edman och Christoffer Andersson så är det något som Helsingborg ska kunna ha råd med.

Publicerad 2010-10-19 kl 13:37
Annons
Annons
Annons