Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nu har han allsvenskans hetaste anfallsbesättning

Nykomling - men Örgryte kommer inte ha en chans att gömma sig eller tona ner förväntningarna. Med allsvenskans hetaste forwardsbesättning kommer också kraven.

- Vi ska inte rida på allt för höga hästar bara för det här, säger tränaren Janne Carlsson till FotbollDirekt.se och fortsätter.

- Vi har stärkt våra chanser att klara oss kvar. Att hålla oss kvar är fortfarande vår målsättning i första hand. Jag är heller inte rädd för att vi kommer att få ojämnvikt i laget - att vi har ett för starkt anfall och ett för svagt försvar. Vi har ett bra försvar också. Men det är klart, det är skönt att vi kan ligga lite lägre med laget och ändå veta att vi har spelare som kan avgöra så att vi vinner med 1-0.

När ÖIS först steg in Alvaro Santos-affären lät det som ett skämt. Men den allsvenska nykomlingen menade allvar och under måndagen signerade den 29-årige stjärnanfallaren ett treårskontrakt med Örgryte. Alvaro Santos kommer kampera ihop med Marcus Allbäck i anfallet. Duon gjorde 30 seriemål tillsammans i FC Köpenhamn säsongen 2005-06.
- De kommer att få sina chanser, det är helt klart, menar Carlsson.

Är Alvaro Santos allsvenskans bäste spelare? - (skratt) Det är för tidigt att säga och som det känns nu, så spelar allsvenskans bäste i Helsingborg.  

I och med värvningen av Alvaro Santos får duktige Boyd Mwila flytta på sig.
- Förhoppningsvis kan Mwila ta det hela på rätt sätt och vi får en stimulerande konkurrens som gör oss ännu bättre. Sen har vi ju också Patrik Elmander och Markus Anderberg som vi inte får glömma bort, säger Janne Carlsson.

I kväll möter ÖIS Elfsborg i säsongens första träningsmatch.

Daniel Bogefors - Mats Jonsson

Publicerad 2009-02-10 kl 12:00