Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Nu ska alla registreras på arenorna

Registrera alla som köper en biljett. Då blir det enklare att stoppa personer som inte ska släppas in på arenorna, anser Svenska fotbollförbundet.

I våras föreslog en utredning skärpta regler för att komma till rätta med bråk vid idrottsevenemang. Men svenska fotbollförbundet vill gå ännu längre. Om de som köper biljett registreras kan arrangörerna enklare identifiera de personer som har tillträdesförbud, skriver Svenska fotbollförbundet i sitt remissvar, rapporterar tidningen Riksdag & Departement.

-Det är det internationella system som numera används vid de flesta stora tävlingar, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell, till TT.

Men med dagens svenska regler för personregister är ett sådant system inte möjligt.
-Vi har ju under många år haft en lag som är mycket svagare än i de länder som man har kommit till rätta med de supporterproblem som finns, säger Lagrell.

Fotbollförbundet vill också se en anmälningsplikt. Kända huliganer ska anmäla sig på polisstation några timmar innan matchstart. Justitieminister Beatrice Ask har tidigare uttalat sig negativt om förslaget.

-Vi har lite svårt att förstå invändningarna eftersom man i andra länder med framgång tillämpar de regler som vi föreslår, säger Lagrell.

TT

Publicerad 2008-06-27 kl 17:19
Annons
Annons
Annons