POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ny allvarlig Trelleborg-skada - mittfältare borta hela våren

Trelleborg får lägga till ännu en spelare på sin långa skadelista. Thommie Persson har skadat ledbandet och blir med största sannolikhet borta till sommaruppehållet.

- Tyvärr är det nog så att Thommie får det tufft att vara tillbaka innan sommaruppehållet. Men om vi har tur och skadan är lindrigast möjlig, så kan ett absolut minimum vara tre veckors frånvaro, säger Trelleborgs assisterande tränare Alf Westerberg till FotbollDirekt.se.

- Vårt medicinska team tolkade det igår som att hans inre ledband fått en törn. Mycket mer vet jag inte. Våra killar kommer att titta på honom igen och vi hoppas få vidare besked i eftermiddag.

Redan efter en kvarts spel blev Persson liggandes i mittcirkeln i matchen mot AIK. Han höll sig om knäet och det syntes att skadan var allvarlig. 24-åringen tvingades till byte.

Persson har spelat samtliga matcher i år, bortsett från en då han var avstängd. I ett skadedrabbat Trelleborg har den förre Malmö FF-spelaren varit viktig. Han kan spela både som back och mittfältare och har därmed varit nyttig för Trelleborg som har Mikael Bengtsson, Mattias Nylund, Emil Mårtensson, Marcus Falk-Olander och Jonas Bjurström skadade - alla mittfältare eller försvarare. Tidigare har det främst varit korsbandsskador som drabbat Skånelaget. Tränare Prahl har sagt att klubben uppfyllt en skadekvot för 15 år när det gäller korsbandsskador. Han vet inte vad det beror på. Det gör inte Westerberg heller.

- Nu var det här en annan form av knäskada, det har främst varit korsband tidigare. Men det är omöjligt att hitta en gemensam nämnare för alla knäskador. Det är nog bara tillfälligheter.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-06 kl 12:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå