Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ny studie: Skaderisken större på konstgräs

Det är ett hett debatterat ämne. Nu visar en avhandling från Linköpings Universitet att skaderisken är större om man spelar på konstgräs än på naturgräs.

Avhandlingen från Karolina Kristenson visar att det är större risk att få överbelastningsskador om man spelar på konstgräs än på naturgräs. Studien har kartlagt spelare i allsvenskan, norska tippeligan och i Champions League.

- Om man bara tittar på de akuta skadorna med plötslig debut, som man med säkerhet kan säga att inträffade på ett visst underlag, ser man ingen skillnad i skadenivåer. Men utfallet blir annorlunda på lång sikt och om man räknar in överbelastningsskadorna, säger Karolina Kristenson, doktorand i idrottsmedicin, till liu.se.

I avhandlingen skriver hon också om att skaderisken inte ökar för att man byter underlag.

ANNONS

- Det är en ”sanning” i fotbollsvärlden att när man byter mellan underlag blir man mer skadad. Men, jag ser inget samband i min forskning mellan skaderisk och hur ofta man byter underlag, säger Karolina Kristenson till hemsidan.

Publicerad 2015-07-08 kl 16:33
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto