POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ny succé för Harbuzi: "Blir svårt för MFF att behålla mig"

Labinot Harbuzi är i strålande form. Mot Djurgården blev han målskytt, var han en snedträff ifrån ett drömmål och blickar nu återigen ut mot Europa.

- Det blir svårt för Malmö att behålla mig. Det finns inte att man kan leva på sin fotboll och bli ekonomiskt oberoende i Sverige, men jag har inte bråttom utomlands, säger den formtoppade mittfältaren till FotbollDirekt.se

Hemmalaget inledde matchen i ett rasande tempo och belöningen kom redan i den sjätte minuten när Labinot Harbuzi fick skriva in sig i målprotokollet.
- Det kom ett inlägg som gick över mig. Molins tog emot den, jag kom på  en överlapp och han spelade bollen till mig. Först tänkte jag dra till med vänstern, men gjorde en skottfint istället. Backen blev ställd och det var bara att placera in den i bortre, det var en stor korv försvaren käkade.

I den andra halvleken fick bolltrollaren från Malmö bollen på mittplan och satte fart mot motståndarmålet. En slalomåkning mellan djurgårdsförsvare påbörjades och Harbuzi var nära att upprepa Zlatan Ibrahimovic mycket vackra solomål mot just Djurgården från 2001.

- Jag hade velat göra en repris på det målet, då hade man haft någonting att skryta om för polarna. Tyvärr blev det inte så, det tog stopp precis innan. Egentligen spelar det ingen roll, vi vinner och jag gjorde ett mål idag.

Hur bra är du just nu? - Det känns bra. Jag har fått spela alla matcher och gjort det bra i stort sett alla. Det går upp och ner, men det viktigaste är att hålla formtoppen uppe och det tycker jag att den är. Jag kan inte annat än att vara jättenöjd.

Du har haft en del problem med skador tidigare säsonger, är det här ditt år?
- Det hoppas jag verkligen. Jag hade lite problem med skador i början av förra säsongen, men spelade förra hösten utan några problem. Det är lättnad att kunna spela fotboll utan att känna efter.

Du har varit utomlands en vända redan. Kan MFF behålla dig om du fortsätter spela så här? - Det blir svårt för dem att behålla mig. Det finns inte att man kan leva på sin fotboll och bli ekonomiskt oberoende i Sverige, men jag har inte bråttom utomlands. Får jag ett bra avtal från Malmö så kanske man kan stanna något år till. Jag har ingen tanke på att gå som Bosman, det är klart att klubben ska ha betalt för de spelarna de uppfostrat.

Ser du Malmö som en mellanlandning innan du försvinner igen? - Det är klart, det tror jag alla gör. Malmö är en av Sveriges bästa klubbar och det är en ära att representera dem, men vill man komma någonstans med fotbollen måste man sikta på de stora ligorna. Det strävar nog alla efter.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-05-10 kl 18:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå