Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ny succé för Larsson – vann talangmatchen

John Guidetti har snabbt hamnat på allas läppar efter succén i BP. Men på torsdagskvällen hamnade han i skymundan av en annan talang - Johan Larsson.

Johan Larsson fick chansen från start mot BP – och tog den. Med ett välplacerat skott avgjorde han matchen hemma på Borås Arena.
Efteråt fick han beröm av tränaren Magnus Haglund.
- Det är ett stort tryck att komma in som debutant och bära en tröja i varje match med ansvaret som det innebär, säger Haglund till TT.

Haglund anser att Larsson tillför viktig energi och tempo som tidigare kanske saknats hos Elfsborg.
- Han blir viktig i vårt spel. I synnerhet när vi spelar med Denni Avdic längst fram som en "target" och inläggsspelare. Då måste vi ha fart på kanterna och hota i djupled också.

Och Larsson står stadigt med båda fötterna på marken och misströstar inte om han ställs utanför startelvan i någon match.
- Det är man förberedd på. Vi har pratat mycket om det, säger Larsson till TT.

Efter segermålet mot BP hoppas han nu extra mycket på spel i nästa hemmamatch för Elfsborg. Den spelas nämligen på hans 20-årsdag.
- Det hade varit en fantastisk present att få starta i den matchen. Men vi har en tuff bortamatch mot Åtvidaberg på söndag. Det gäller att visa där att man vill vara med i startelvan.

Hos BP fanns en annan yngling som hade många ögon på sig - John Guidetti som med ett mål och två målgivande passningar på de två första matcherna hade vissa förväntningar på sig även nu. Och han var på nytt nära att göra mål men sanningen att säga - BP var inte nära att vinna mot Elfsborg.
- Efter första tio minuterna såg vi ut som ett pojklag mot Barcelona. En fullständig katastrof. Vi slog inte en enda passning rätt, säger Kim Bergstrand till TT. Han vaskade om lite i laget i den andra halvleken men mer än en hedersam förlust blev det inte.

Jonas Carlsson - Mats Jonsson

Publicerad 2010-04-29 kl 23:00
Annons
Annons
Annons