Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nya arenan har lyft Gefle: "Har blivit en bra spiral"

Foto: SCANPIX

Gefles nya arena har gett ett lyft både för publik och spelarna i laget.
Nu vill kaptenen David Fällman ta med sig den energin till mötet med Falkenberg.

- Vi ska bygga vidare på den positiva känslan, säger han till Fotbollskanalen.

Den 20 maj flyttade Gefle in på sin nya hemmaarena Gavlevallen och lämnade anrika Strömvallen bakom sig. Fyra matcher har det blivit på den nya arenan och flytten har fört med sig mycket positivt till Gävlelaget.

- Väldigt bra. Allt har varit bra från första början och det var väl som man hoppades och trodde att det skulle ge energi på planen och vid sidan av planen och hela miljön gjorde att alla fick ett lyft kändes det som, säger lagkaptenen David Fällman till Fotbollskanalen och fortsätter.

- Så vill man ta med det ut på planen och det började ju med första matchen mot Sundsvall där det var fullsatt och det var en liten annan typ av fotbollskänsla i Gävle som inte har funnits tidigare. Och så lyckas vi vinna också. Och folk som inte var så intresserade har fått upp intresset för fotboll och så har de kommit på nån match och så har publiksnittet lyfts lite mer och vi trivs jättebra med planen och allt sånt där. Så det har blivit en bra spiral.

Långt uppehåll
Gefle fick ett ofrivilligt uppehåll då matchen mot Elfsborg, som skulle spelats den 19 juli, flyttades på grund av boråsarnas Europa League-kval. Efter 1-1-mötet med Åtvidaberg blev det därför 16 dagars vila för Gif, innan 1-0-segern över Halmstad.

- Efter att man har haft det här långa uppehållet (i juni) så vill man ju komma in i den här rytmen som vi skulle ha haft med en match per vecka. Det är ju det man helst vill ha. Och nu tappade vi ju en match där och då blev det 16 dagar och det är ju rätt långt. Men vi löste det bra tycker jag, säger David Fällman.

- Det var en rätt seg match vi hade efter första uppehållet mot Hammarby så då var man väl lite småorolig att det skulle bli en sån match.

Nu väntar Falkenberg för Gefles del. Och då tar man med sig energin från den nya arenan in i matchen.

- Vi ska bygga vidare på den positiva känslan vi har här på Gavlevallen där vi har gjort bra prestationer. Vi har haft ett bra bollinnehav men vi har också försvarat oss jäkligt bra när det har behövts. Falkenberg, visst de har gått knackigt, men de kommer från en 1-0-vinst mot Göteborg så de kommer nog med en jäkligt bra känsla de med. Så det gäller att stå upp mot det, säger David Fällman till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-08-01 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons