Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Nya konstgräset ska lyfta Elfsborg: "Gynnar vårt spel"

Foto: TT

Borås Arena har fått nytt konstgräs. Simon Lundevall tror att det kommer göra hemmastarka Elfsborg ännu starkare.
- Mattan gynnar vårt spel, säger han.

Bort med det gamla och in med det nya. Under EM-uppehållet har underlaget bytts på Borås Arena.

Den slitna konstgräsmatta som lades på plats 2012 har ersatts med en ny version där kork används som fyllnadsmaterial.

- Den förra mattan var sliten, hård och gjorde att bollen studsade mycket. På den här nya ligger bollen lite mer uppe på gräset. Det är svårt att vänja sig vid det i början, säger Simon Lundevall som dock tror att den nya mattan kommer påverka Elfsborgs spel på ett positivt sätt.

- Ja. Den är snabb och om du vill spela bollen efter marken, vilket vi vill, så har du fördel av det. Får vi bara några veckor till att träna på den så tror jag att det kommer bli bra.

Just hemmaspelet är något som har varit Elfsborgs styrka under de senaste åren. I fjol blev det bara en förlust på 15 allsvenska matcher. I år har det bara blivit en på fem.

Under söndagen ska de försöka hålla den fina statistiken vid liv när tabelltrean IFK Göteborg kommer på besök. Ett lag som inte har vunnit i Borås sedan 2005.

- Jag har inte koll på historien. Men jag minns förra året och då blev det en förlust och ett kryss för oss. Därför känner vi en liten revanschlusta nu, säger Simon Lundvall.

- Och vi måste vinna den här typen av matcher om vi ska klättra i tabellen. Särskilt på hemmaplan. Vi är inte nöjda med att ligga på sjätteplats.

I den senaste allsvenska omgången visade Elfsborg fin form genom att besegra Helsingborg med 4-2. 27-årige Lundevall stod för tre assist och ett mål i den matchen.

- Det känns bra. Vi har fått en bra start efter ledigheten och det är bara att bygga vidare på det nu. Vi har en bra känsla på träningarna, säger han.

Vad är förklaringen till din formtopp? Extraträning under sommaren?
- Nej, det har jag inte kört. Vi fick varsitt papper med ett fysschema som vi skulle följa. Det har jag gjort. Sedan spelade jag båda träningsmatcherna. Men något extra har jag inte kört.

Du har vilat dig i form helt enkelt?
- Haha! Vila är faktiskt viktigare än man tror!

Mötet mellan Elfsborg och Göteborg sänds i C More Sport med avspark 15.00.

Publicerad 2016-07-17 kl 07:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER