Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya rollen - jackpott för Malmö

Allsvenskan

Wilton vadskadad - då fick Erik Friberg ta mer plats offensivt mot Syrianska. Och han låg bakom båda målen i MFF:s tunga bortaseger.

– Jävligt kontrollerat tycker jag, en riktigt bra bortamatch, säger mittfältaren.

Erik Friberg växer ut till en allt viktigare pjäs för Rikard Norling i guldstriden. Göteborgaren har visat fin form sista tiden - oftast som komplement till mer offensive Wilton Figueiredo.

Men med en vadskadad Wilton klev Markus Halsti in på mitten och Friberg fick en något mer offensiv roll.
– Jag vill vara med både framåt och bakåt, idag blev det väl lite mer framåt när Halsti spelade istället för Wilton. Samtidigt var det bortamatch så vi var tvungna att spela tajt bakåt också, säger Friberg till FotbollDirekt.se.

Norlings drag föll onekligen väl ut. I den andra halvleken smekte han ut en fin krossboll till Simon Thern som skötte resten själv.

ANNONS
Friberg låg även bakom det så viktiga, men lika märkliga 1-0-målet.
– Jag slår in en frispark och jag vetefan var den hamnar men den tar väl på en av deras så det är väl självmål. Men det spelar inte så stor roll, vi skulle gjort mål innan så hur målet kom till kan kvitta.

Vikten av bortasegern kan inte nog understrykas för Malmö, som efter Göteborgsmatchen verkligen hade kniven mot strupen i Södertälje.
– Det är klart, hade vi förlorat hade det varit sex poäng upp och då hade det kanske varit kört för oss. Samtidigt är alla matcher viktiga, säger Friberg.

Guldstriden fortsätter för Malmö FF, härnäst mot IFK Norrköping på hemmaplan.

Publicerad 2012-10-02 kl 09:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto