Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Bo Svenssons förslag får på nytt kritik.

Nya sågningen av polisnotorna

Bo Svenssons förslag kring notorna vid polisbevakning av matcher har fått hård kritik. Och nu kommer nästa smäll; Konkurrensverket sågar utredningen. "Alla idrottsarrangörer ska behandlas lika", skriver man i sitt yttrande till justitiedepartementet.

Soppan kring om Polisen ska få ta betalt av idrottsaktiebolag för bevakningen vid matcher rullar vidare. Efter att Bo Svensson föreslog att de berörda klubbarna ska få stå för hälften av beloppet höll klubbarna på att gå i taket.

ANNONS

- Det är otroligt oförskämt, sa exempelvis Hammarbys VD, Henrik Kindlund, till fotbollskanalen.se när förslaget hade presenterats.

Förslaget gick sedan ut på remiss hos olika instanser och nu har Konkurrensverket kommit med sitt svar. Och man går helt på klubbarnas linje. Bolag eller ideell föreningen ska inte spela någon roll för vad polisbevakningen ska kosta

"Från konkurrenssynpunkt är det väsentligt att alla potentiella arrangörer behandlas lika. Det innebär att associationsform bör sakna betydelse för om arrangören blir ersättningsskyldig för eventuell polisbevakning eller inte. Förslaget innebär att det alltjämt kommer föreligga en diskriminering mellan arrangörer som är ideella föreningar och andra arrangörer."

Bo Svenssons andra alternativ – att alla föreningar skulle betala hälften, bedömer man inte vara tillräckligt utrett och uttalar sig därför inte i frågan, men man ser ändå att den inriktningen skulle vara bättre ur konkurrenssynpunkt.

ANNONS
Publicerad 2013-06-24 kl 14:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto