Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nya superarenan har råd med Hammarby i Superettan

11å

Hammarby är i farozonen för att ramla ur Allsvenskan. Men ägarna till den nya superarenan med Hammarby som huvudsaklig hyresgäst oroar sig inte för vad en eventuell degradering skulle innebära ekonomiskt.
- De intäkter som fotbollen ger under ett halvår motsvarar intäkter från tre konserter, så det ska inte vara några problem, säger Helena Karlsson, kommunikationsansvarig på SGA-fastigheter som bygger den nya arenan, till FotbollDirekt.se.

Just nu råder stor turbulens kring Hammarby Fotboll med supportrar som inte kan sköta sig, en hårt ansträngd ekonomi och ett A-lag som är på väg ned i Superettan.

Samtidigt är klubben på väg att få en ny arena. Men någon oro för det ekonomiska tapp det skulle innebära för den nya arenan om Hammarby skulle åka ur och inte vara tillbaka till arenan står klar om två år - finns inte.

ANNONS
- Det man kan säga nu och är väldigt illa och olyckligt. Men även om det skulle bli spel i Superettan så påverkar det inte den nya arenans ekonomi, fortsätter Helena Karlsson.

Och några problem med Hammarby som ny hyresgäst, trots publikskandaler av stora mått denna säsong finns inte.
- Vi fördömer det väldigt hårt. Men absolut är Hammarby jättevälkomna. Vi har en jättebra dialog med deras ledning och styrelse om hur den nya arenan ska utformas. Tvärtom kommer den nya arenan att hjälpa Hammarby att skapa en säkrare publikmiljö än i dag.

Helena Karlsson betonar att publiken kommer att segmenteras i den nya arenan för att på så vis skapa trygghet i den nya arenan. Barnfamiljerna ska inte behöva råka ut för bengaler och myntkastning.
- Vi jobbar med en arena i världsklass som är toppmodern och toppsäker. Det ska vara en familjevänlig och trygg arena, där vi försöker segmentera publiken genom att skapa sektioner och helt enkelt olika indelningar med barnfamiljer för sig, vanliga åskådare för sig, Press och VIP för sig och supportrar för sig. Helena

ANNONS

Karlssons förhoppning är också att lite av problemen som har varit kring matcherna kommer att byggas bort.
- På den nya arenan blir det individuella platser för varje åskådare jämfört med de träbänkar som nu finns på Söderstadon. Den arenan har ju inte genomgått någon stor renovering sedan den byggdes i mitten på 60-talet och som jag sa så pågår en dialog med Hammarby och polisen om hur arenan ska delas in i sektioner.

Publicerad 2010-02-10 kl 11:14

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto