Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Nyförvärvet hyllar veteranen: "En på miljonen"

Foto: TT

Spelklar till söndagens cupmatch mot Degerfors.
Då passar nye Hjörtur Hermannsson på att hylla lagkamraten och landsmannen Hjalmar Jonsson.
– Han är som en pappa för laget.

Inför säsongen 2002 klev en ung och spänstig Hjalmar Jonsson in i IFK Göteborg. 2016 är han fortfarande kvar.

Nu har han dessutom fått sällskap av en ny islänning.

I tisdags stod det klart att Hjörtur Hermannsson, 21, lånas in från holländska PSV. Nu gäller avtalet visserligen bara fram till sommaren, men kanske gör han som Hjalmar och blir Blåvitt trogen?

– Vi får se. Man vet aldrig. Men sådana saker händer inte så ofta i fotbollsvärlden nuförtiden. Spelare som Hjalmar är en på miljonen. Jag har stor respekt för honom och för vad han har gjort för klubben, men jag lovar inte att jag stannar i 15 säsonger, ler han.

Vad betyder det för dig att ha Hjalmar här?
– Mycket. Han har koll på allt och hjälper alla. Han är som en pappa för laget! Och så kan vi självklart prata isländska med varandra. Det är bra.

Hermannsson står inne i behagliga Prioritet Serneke Arena. Hans första träning som en inlånad IFK Göteborgsspelare är precis avklarad. En träning där mycket tid spenderades tillsammans med Mattias Bjärsmyr. En trolig framtida mittbackskonstellation.

– Han är en bra ledare och hjälper mig mycket med var jag ska stå i olika situationer. Han ger mycket tips.

Hur känns det att vara på plats i Göteborg?
– Bra! Jag är riktigt glad över att vara här. Det känns som ett bra steg för mig. Och staden är trevlig. Det är tredje gången som jag är här. Jag spelade Gothia Cup med min moderklubb Fylkir och sedan var jag här i fjol och gjorde en operation. Jag hade en höftskada som jag fixade till. Ni har de bästa läkarna!

Redan på söndag kan Hermannsson göra sin officiella debut för de blåvita. Degerfors väntar i Svenska cupen och mittbacken är klar för spel. Tränaren Jörgen Lennartsson bekräftar också att han kommer finnas med i matchtruppen.

– Jag behöver lite tid för att komma in i laget, lära mig deras spelstil. Det är lite annat än vad jag är van vid från Holland. Där spelar vi man-man-markering över hela banan. Här är det mer zon. Men jag tror att jag kommer komma in i det ganska snabbt och får jag chansen på söndag är jag redo att visa vad jag kan bidra med till laget, säger han.

Och det är?
– Förhoppningsvis noll mål bakåt och en bra säsong!

Publicerad 2016-02-19 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons