Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nyförvärvet kan knuffa ut stjärnor - Lennartsson: "Inget dagis"

Allsvenskan 2015-08-13 kl 15:06

GÖTEBORG: Mads Albaek är värvad som en startspelare för IFK Göteborg. Vilket betyder att antingen får Sebastian Eriksson eller Gustav Svensson flytta på sig från startelvan.
- Det är ingen kindergarten det här, det är professionell fotboll, säger Jörgen Lennartsson till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Under torsdagen i strålande solsken tränade Mads Albaek med sina nya lagkamrater för första gången. Dansken var imponerande över vädret och jämförde det med Frankrike. Ge honom några veckor så får vi se hur det låter då …Väl på plan blandade han fina prestationer med lite mindre bra insatser.

- Det var kul att vara igång, jag har haft några dagar utan träning när klubbarna förhandlat. Då kunde jag inte träna med min gamla klubb. Men jag tycker fysiken är bra även om jag inte spelat matcher varje vecka, säger Albaek till Fotbollskanalen.

Vad tyckte du om nivån?
- Svårt att säga efter första träningen, men det här är en toppklubb och det är riktigt bra här. I Frankrike finns egentligen bara Lyon och Paris. Nu är jag i ett lag som spelar om guld och platser i Europa och det ser jag framemot.

ANNONS

När han presenterades för IFK Göteborg hyllade Mats Gren värvningen och sa att ”kommer man från franska högstaligan så är man inte värvad för att sitta på bänken”.

- Jag hoppas ju att jag ska spela, men det är tränaren som bestämmer. Nu är det mycket nytt med ny stad, fixa bil, lägenhet men min prio nu är fotbollen och att göra det bra för laget, säger Albaek.

Även IFK-tränaren, Jörgen Lennartsson lovordar klubbens senaste nyförvärv.

- Han har goda egenskaper som fotbollsspelare, är väldigt bolltrygg passningsspelare. Han kom ju till oss inte ens fem i tolv utan en minut i tolv ramlade han in på Mats skrivbord. Men det var bra att få en till spelare med de egenskaperna.

Var det just hans egenskaper eller en mittfältare till du ville ha?
- Det är både och. Framförallt att han är så bolltrygg som spelare och han har spelat på en väldigt hög nivå och spelat 45 matcher i den franska ligan i högt tempo. Där har han varit med och drivit ett passningsspel. Det är positivt att få in en spelare med den höga nivån, han är i bra ålder, har bra karaktär och när frågan dök upp så gick det inte att tacka nej.

ANNONS

Värvad för startelvan?
- Vi har många kombinationer. Jag kan inte säga att han är värvad för att starta utan de bästa spelar och det är prestationer i matcher och träningar som avgör.

Kan det bli aktuellt att ändra formation för att få plats med tre centrala mittfältare?
- Vi kommer inte att förändra i vår formation speciellt mycket. Kanske i enskilda matcher men vi kommer inte ändra vår grundformation, det kommer vi inte att göra. Men vi har fler vapen nu än tidigare sen lever varje match sitt eget liv och jag tar ut de elva spelarna jag tror mest på, säger Lennartsson och fortsätter.

- Spelarna vet vad det handlar om och det är ingen kindergarten det här. Det är professionell fotboll och det är konkurrens om de flesta platserna i laget.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto