Nytt kryss för HIF - spelade 0-0 mot ÖFK i Jämtland

Mötet mellan Helsingborg och Östersund slutade 0-0.
Därmed kryssade HIF för fjärde matchen i följd.

Inför måndagens match mot Östersund hade Olof Mellbergs Helsingborg spelat oavgjort i samtliga av sina tre senaste fajter. Nu kan den siffran korrigeras till fyra - efter 0-0 på Jämtkraft Arena.

Under inledningen av matchen förde Östersund spelet, men hemmaspelarna lyckades knappt skapa någon högkaratig målmöjlighet. Därefter tog HIF över matchbilden, men inte heller gästerna fick bollen över mållinjen och drabbningens första akt slutade mållöst, 0-0.

I den andra halvleken var spelet snarlikt. Båda lagen hade perioder där de höll i takpinnen, men vare sig Helsingborg eller Östersund fick in bollen i mål. Därmed slutade mötet lagen emellan 0-0.

Som om inte ett nytt kryss vore nog fick dessutom HIF en spelare skadad i den andra halvleken. Mittfältaren Mohammed Abubakari tvingades i den 64:e minuten kliva av planen efter att ha tagit sig för höger lår vid flera tillfällen.

- Jag tycker vi slarvar för mycket men det är en nolla för oss och det är i alla falla positivt. Vi är också på bortaplan och är obesegrade i sex matcher, säger Helsingborgs Martin Olsson till Dplay efter matchen.

Östersund: Keita, Hörberg, Haugan, Isherwood, Sonko Sundberg, Ssewankambo, Arhin, Perry, Fritzson, Ouattara, Kadiri.

Helsingborg: Lindegaard, Tsouka, Hendriksson, Gigovic, Jönsson, Eriksson, Olsson, Abubakari, Svensson, van den Hurk, Diskerud.