Nytt målvaktslöfte i Trelleborg: Mer laddad än nervös

Det var så för Andreas Isaksson. Succé i debuten för Trelleborg som 17-åring.
Nu 2009 debuterade Viktor Noring, 18 år, och såg till att Brommapojkarna inte gjorde mål i 0-0-premiären.

Kraftig blåst i planens längdriktning på Vångavallen. Trelleborg spelade bildligt och bokstavligt i motvind i första halvlek.
Brommapojkarna, tillbaka i allsvenskan - efter ett ettårigt besök 2007 - kunde haft ledningen med ett mål i pausen.

Men Trelleborg är känd som klubben som odlar målvaktstalanger. Nu har målvaktstränaren Janne Eriksson en ny på gång.
Viktor Noring, 18, läste Philip Haglunds avsikter när BP-mittfältaren var helt fri, och avvärjde säkert.

-Jag försökte stå upp så länge som möjligt, och göra som Janne tjatat om på träningarna. Så fick jag upp en hand och det var kanske lite tur också, sade Viktor Noring.

Det var inte bara den räddningen.
Senare tippade han Dalil Benyahias skott vid ribbkrysset till hörna, tjugo minuter efter pausen.

Noring jobbade med ett imponerande lugn.
-Det är två olika typer, Isaksson var en linjemålvakt när han kom fram. Noring behärskar även spelet därute, han plockade ner ett par bollar och det var riktigt djärvt, sade tränaren Tom Prahl.

Debuten var i klass med föregångaren i TFF, landslagets Andreas Isaksson.
-Jag var mer laddad än nervös, och så fick jag göra ett par bra räddningar. Så jag är rätt nöjd utom med att vi borde gjort mål och vunnit. Jag tycker vi var bättre i andra halvlek, sade Noring, 196 centimeter lång.

Tom Prahl valde honom före allsvenskt rutinerade Fredrik "Fritz" Persson.
-Faktiskt hade jag svårt att avgöra vem som är bäst. Fredrik kommer säkert att få stå framöver, sade Prahl.

Spelet på den tufsiga gräsmattan var inte imponerande. Massor av antingen för långa eller korta passningar, och svagt tempo från båda lagen.
Hemmlaget hade mål på gång i andra halvlek, då med vinden i ryggen. Snabbe Fredrik Jensen sprintade sig fri men drog bollen i burgaveln. Strax efter hade TFF ett skott i ribban, men det blev alltså 0-0.

-Bolltempot var för svagt och det gick för långsamt i alla moment. Ska vi hävda oss mot de bättre lagen måste vi upp ett par klasser, sade Prahl.
Brommapojkarnas nye tränare Kim Bergstrand var nöjd med poängen.

-Vi visade att vi har kvalitet för den här nivån. Men i andra orkade vi inte stå emot fysiskt, sade Bergstrand.

Förra året inledde TFF med uddamålsförlust borta mot Örebro. BP började sin första allsvenska säsong 2007 med att slå Djurgården.