Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nzuzi Toko lämnar Blåvitt: "Det beror inte på ekonomi"

Allsvenskan

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Nzuzi Toko lämnar IFK Göteborg när kontraktet nu löper ut.
Det bekräftar sportchef Kennet Andersson.
- Det blir inget med Toko och det beror inte på ekonomi, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Nzuzi Tokos kontrakt med IFK Göteborg löper ut den sista juni. Han är tillgänglig för spel i de två kommande matcherna. Men sedan lämnar han Blåvitt. Toko har spelat från start i de tre första omgångarna och var dessutom lagkapten senast.

- Det blir inget. Vi har helt enkelt inte kommit fram. Det är helt kört får man säga, säger Kennet Andersson.

Vad beror det på?
- Det beror inte på pengar utan på andra saker. Han får gärna uttrycka det själv om han vill, men jag tror inte att han vill det. Vi har inte hittat varandra, så det är inga konstigheter. Vi har vetat om hans läge hela tiden. Det är inga dramatiska grejer. Det är fine mellan oss. Vi ska göra en riktigt bra avslutning nu, säger Kennet Andersson.

ANNONS

Hur känns det att han lämnar?
- Vi gillar honom och uppskattar honom som person och spelare. Eftersom vi har försökt få honom att stanna tycker vi att det är synd. Men vi förstår att det här är fotbollslivet också. Allting ska stämma bra överens. Vi har haft bra, långa snack, säger sportchefen.

Enligt GT vill IFK Göteborg sälja nyckelspelarna Alhassan Yusuf och Giorgij Charaisjvili. Angående det kommenterar Kennet Andersson:

- Nej, det finns inga anbud. Och jag skulle inte säga något om vi hade det heller, säger han.

Måste ni sälja spelare för att säkra ekonomin? 
– Det är ingen större hemlighet att det skulle sitta bra med en riktig försäljning. Det har vi fått signaler om uppifrån, säger sportchefen.


Nzuzi Toko är besviken över att lämna IFK Göteborg, som han anslöt till förra året.

ANNONS

- Detta är fotbollen. Jag kan inte säga något mer specifikt. Jag har hela tiden velat vara här. Jag är stolt över att ha fått spela för den här klubben. Detta är fotbollen, det kommer till ett slut. Jag är ledsen över att lämna. Det är väldigt trevligt folk här, säger Nzuzi Toko.

Han vill inte utveckla anledningen till att han lämnar.

- Det handlar verkligen inte om pengar. Det är vad jag kan säga, säger ytterbacken.

Har du någon ny klubb klar?
- Nej. På grund av coronasituationen tar det lite längre tid.

Vill du stanna i Sverige?
- Jag vet inte. Det känns som att IFK Göteborg är min klubb i Sverige. Vi får se vad som händer. Jag är bara 29 år, säger Nzuzi Toko.

Nzuzi Tokos agent Ignaz Good kommenterar sin klients beslut så här:

- Till att börja med skulle jag vilja säga att Toko väldigt gärna ville stanna kvar i IFK Göteborg. Han har visat en stor professionalism för många spelare och har alltid pushat alla spelare, särskilt de unga. Han spelade för klubben med stort hjärta och gav alltid allt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Tränarna och spelarna älskar honom. De två tränarna vill att han ska stanna i klubben. Fansen och sponsorerna också. Det handlade inte om pengarna. Tyvärr gav inte de ansvariga i klubben honom en känsla av att han behövdes i IFK Göteborg. 

Publicerad 2020-06-24 kl 12:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto