Oavgjort i Ö-mötet på ön

Örebro och Örgryte drabbade samman i en match som nästan var mer vattenpolo än fotboll under lägret på Cypern. 1-1 slutade mötet i Agia Napa.

Någon Alvaro Santos fanns inte med på planen för Örgryte. Det är det för tidigt för ännu. Men blivande parhästen i anfallet, Marcus Allbäck fanns med och spelade snudd på 90 minuter.

Men det var inte Allbäck som nätade för ÖIS. Det var en annan av lagets veteraner - nämligen Markus Källander som snappade upp en retur från John Alvbåge efter att Alexander Mellqvist skickat in bollen mot Alvbåge som bara gjorde en halvhjärtad målvaktsparad.

Källanders mål betydde dock 1-1. ÖSK höll sig framme och spräckte nye måvlakten Nathan Coes nolla redan efter åtta minuters spel.
Försvararen Samuel Wowoah hängde med upp i ett anfall och visade att hans gamla forwardsinstinkt fortfarande sitter i efter att han retfullt enkelt rullat bollen förbi Coe i ÖIS-målet. Roni Porokara stod för en fin framspelning till den framstormande Wowoah.

Något skönspel var det knappast i matchen. Båda lagen hade precis som i mötet mellan Hammarby och Landskrona, svårt att bemästra det blöta underlaget. Lägg därtill mulet, tolv grader och hård vind. Allt annat än inbjudande förhållanden i Agia Napa.

ÖREBRO - ÖRGRYTE 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (8) Samuel Wowoah, 1-1 (52) Magnus Källander.

Startelva Örebro: John Alvbåge - Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah - Nordin Gerzic, Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback - Eric Bassombeng, Emra Tahirovic, Roni Porokara.

Startelva Örgryte: Nathan Coe - Robin Jonsson, Dennis Jonsson, David Leinar, Alex - Björn Anklev, Alexander Mellqvist, Magnus Källander, Pavel Zavadil - Marcus Allbäck, Boyd Mwila.

Publicerad 2009-03-23 kl 16:49