Oavgjort på Borås Arena efter drömmål och straffkvittering

Elfsborg fick bara oavgjort mot bottentippade Hammarby på Borås Arena. Elfsborgs tränare Magnus Haglund var besviken efter premiären.
- Vi körde över Hammarby både framlänges och baklänges, säger han i TV4.

I den 15 minuten chockade Hammarby favoriterna Elfsborg. Emil Johansson drev fram bollen till utkanten av straffområdet och drog iväg en kanon som överlistade före detta Hammarby-målvakten Ante Covic i Elfsborg. 1-0 till Hammarby.

Elfsborg låg på efter Hammarbys ledningmål och skapade stor oreda i Bajens försvar med välriktade inlägg. Men Hammarby lyckades hålla undan. I slutet på halvleken varnades Elfsborgs Helgi Danielsson när han drog ner Sebastian Castro-Tello.

I inledningen på andra halvlek föll James Keene lätt i en duell med Hammarbys mittback Igor Armas i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Stefan Ishizaki satte den kyligt.

Bara någon minut senare var det dags igen när Denny Avdic föll i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten igen efter att den assisterande uppmärksammat honom på att det var straff. Den här gången räddade dock Björklund Ishizakis straff.

I 83 minuten var Stefan Ishizaki återigen i hetluften när han slog en fin frispark som seglade precis över ribban. Elfsborg pressade på och nyförvärvet Martin Ericsson byttes in. Han visade prov på fint passningsspel. Hammarby lyckades med nöd och näppe värja sig mot Elfsborgs anstormning i slutet och matchen slutade 1-1.

Publicerad 2009-04-04 kl 17:53