Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Obehagliga scener - sjukdomsfall i publiken på Borås Arena

Allsvenskan

Målkalas och lika på fyra mellan Elfsborg och Häcken.
Men det avslutades med obehagliga scener - då en åskådare kollapsade på läktaren. 
Efter matchen kunde Elfsborg lämna lugnande besked om att personen piggnat till. 

Foto: Bildbyrån

Det var en händelserik match som utspelade sig på Borås Arena mellan Elfsborg och Häcken. Slutresultatet skrevs till 4-4 - men obehagliga scener i slutet av matchen tog fokus från det anmärkningsvärda resultatet.

Till följd av en smäll på Sebastian Holmén stoppades spelet när bara sekunder återstod av matchen. Spelarna stod därmed och väntade på att Elfsborgsbackens behandling skulle bli klar när publikvärdar sprang in på plan bakom Tim Rönnings mål. De tillkallade målvaktens uppmärksamhet på grund av en incident på läktarplats.

Spelare syntes då omedelbart börja vinka efter ambulanspersonalen, som snart tog sig bort till kortsidan där en åskådare hade kollapsat.

ANNONS

Medan personen vårdades bad de båda tränarna om att matchen skulle blåsas av i förtid, och att de sista sekunderna därmed inte skulle spelas klart. Detta accepterades av domare Mohammed Al Hakim.

Båda lagens spelare tog sig sedan bort till kortsidan och det utbyttes applåder från båda sidor.

Efter matchen lämnade Elfsborgs lagläkare Matilda Lundblad lugnande besked. 

- Det var en ung, vuxen person som tuppade av på läktaren. Vårt anställda akut-team var snabbt på plats. Efter ett tag piggnade han till och till synes är allting okej nu. Han var pratbar när de åkte i väg, säger hon enligt Expressen.

- Spelarna påkallade min uppmärksamhet och då sprang jag bort mot läktaren så snabbt jag kunde. Ambulansen var snabbt på plats. Vi hjälptes åt och fick snabbt upp honom på en bår. Det fanns även supportrar på plats som jobbar på intensiven och de hjälpte till. Det var ett bra teamwork, avslutar Lundblad. 

ANNONS

Häcken-tränaren Per-Mathias Högmo säger följande om händelsen i Discoverys sändning: 

- Jag tänker först att vi tog ett bra beslut. Det var en minut kvar av matchen men båda kaptenerna och båda tränarna var överens om att vi bryter av. Det känner jag var ett klokt beslut. 

Han får även en fråga kring hur spelarna mår efter den obehagliga händelsen. 

- Det var väldigt många som var nära situationen och fick en chockartad upplevelse. Jag tänker att det är viktigt att sända alla tankar till den som råkat ut för något här och sedan får vi prata igenom detta sen. Perspektivet förändras när sådana här saker händer. Fotboll är kanske inte så viktigt men fantastiskt att se hur spelarna från båda lag sluter upp och ser allvaret i det.

Publicerad 2022-07-31 kl 17:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto