Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officellt: 17-årige mittfältaren lämnar Holland för Djurgården

Foto: Djurgården Fotboll.

Hampus Finndell lämnar Holland och återvänder till Sverige.
Talangen har skrivit på för Djurgården – efter råd från Simon Tibbling.
- Han berättade ett och annat om Djurgården och var väldigt positiv, säger mittfältaren i en kommentar.

I mitten av november kunde Fotbollskanalen berätta att mittfältstalangen Hampus Finndell lämnat Holland och återvänt till Sverige av privata skäl.

- Hampus vill komma närmare familjen av olika anledningar. Han är en jättefin spelare och bara 00:a så jag kan bara konstatera att klubben som hugger på honom kommer bli lycklig, även om han kostar en summa, sa hans rådgivare Per Jonsson då.

En månad senare rapporterade Fotbolldirekt att Findell var på väg till Djurgården – och under onsdagen blev affären officiell.

– Jag känner mig väldigt glad att jag fått den här chansen och ser verkligen fram emot tiden här. När Djurgården kom in i bilden så kändes det bra hela vägen och jag är glad att allt är på plats, säger han i ett pressmeddelande.

Finndell avslöjar också att han rådfrågat före detta Groningen-kollegan Simon Tibbling innan flytten.

- Jag pratade en del med ”Tibbe” om det. Han berättade ett och annat om Djurgården och var väldigt positiv.

Finndell är central mittfältare och en del av Sveriges 00-landslag. I januari 2016 lämnade han BP för spel i holländska Groningen, där han spelat för klubbens U19- och U21-lag. I somras gjorde också talangen debut för Groningens A-lag, i en träningsmatch mot St. Pauli.

Sportchefen Bosse Andersson:

- Vi är väldigt glada att Hampus återkommer till svensk fotboll och i synnerhet att han valt Djurgården. Vi kan erbjuda en bra miljö och vet att Hampus är en väldigt skicklig fotbollsspelare, en av de främsta svenska fotbollstalangerna på senare tid. Nu ansluter han till oss och får utvecklas i lugn och ro. Så det kommer att bli väldigt spännande att följa honom framöver.

Kontraktet är skrivet över fyra år.

Publicerad 2017-12-20 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons