POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: AIK värvar Elyounoussi: "Vill tillhöra en klubb som vinner titlar"

Foto: Bildbyrån

AIK fortsätter att värva inför den allsvenska säsongen.
Klubben går nu ut med att man värvar den tidigare Bundesliga-spelaren Tarik Elyounoussi på ett tvåårskontrakt.
- Jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, säger Elyounoussi.
Dessutom skriver AIK A-lagskontrakt med Bilal Hussein.

Tarik Elyounoussi kommer närmast från spel med grekiska Olympiakos, och har nu skrivit på ett kontrakt med AIK över säsongen 2019.

- Jag har skrivit på för AIK för att jag vill tillhöra en klubb som vill vinna titlar och spela gruppspel i Europa, som har en passionerad publik och som har en plan för hur mina egenskaper passar in i sättet som laget vill spela. Jag är mycket glad och ser fram emot att få påbörja det hårda arbetet tillsammans med spelarna och ledarna för att förbereda oss för den kommande säsongen, säger Elyounoussi till AIK:s hemsida.

Elyounoussi har tidigare även spelat för klubbar som tyska Hoffenheim, holländska Heerenveen, azerbadzjanska Qarabag och norska Rosenborg. Han har även 46 A-landskamper och nio mål på meritlistan för Norge.

- Tariks egenskaper och personlighet ska öka konkurrenssituationen, dynamiken och tillföra erfarenhet. Han är en offensivt balanserad spelare som kan användas på flera positioner. Vår tro är att han kommer att bidra med explosivitet i anfalls- och försvarsspelet, bollskicklighet och poäng. Tarik har varit i full träning med Qarabag sedan den 8 januari och spelat två träningsmatcher med dem på deras läger i Antalya och han ansluter till träningslägret i Dubai när samtlig administration för övergången är klar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

I samband med värvningen av Elyounoussi går AIK även ut med att man skriver A-lagskontrakt med mittfältaren Bilal Hussein, som tidigare tillhörde U-truppen. 17-årige Hussein har skrivit på över säsongen 2021.

- Bilal håller idag en prestationsnivå som sätter honom i en direkt konkurrens-situation utan några åldersursäkter. Hans skicklighet är på en nivå som förbättrar oss kortsiktigt och ger oss stora förhoppningar långsiktigt. Att AIK Fotbolls ungdomsakademi levererar spelare till A-truppen är viktigt, dels för att visa att med systematiskt bra verksamhet så får vi fram bra spelare till högsta nivån i Sverige. Men också för att det förstärker den delen av AIK:s identitet där vi skapar våra egna kulturbärare och AIK-ambassadörer i förorten. Bilal representerar AIK, sig själv och Hjulsta, säger Björn Wesström.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-30 kl 13:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå