Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Alm skriver nytt avtal med Häcken

Allsvenskan

Andreas Alm stannar i Häcken över säsongen 2022.
Häcken meddelade på tisdagen att parterna förlängt tränarens avtal. 
- Vi är nöjda med det jobb som han och övriga ledarstaben gör, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Häckens möte med Hammarby i spelaren ovan.

Andreas Alm tog inför förra säsongen över som ny huvudtränare i BK Häcken och ledde laget till en femteplats i allsvenskan. Under den här våren tog han även Hisingenklubben till föreningens andra titel i svenska cupen efter seger mot AFC Eskilstuna i finalen på Bravida Arena. Det har imponerat på klubbens ledning.

Nu meddelar Häcken att föreningen är överens med Alm om att förlänga tränarens avtal över säsongen 2022. Det är därmed en förlängning med två år. 

- Jag är fortfarande en av tränarna med kortast tränarkarriär av de som jobbar i allsvenskan och upplever att jag har möjlighet att ta nya steg i samma takt som BK Häcken vill utvecklas. Jag har gjort tio tränarår sedan jag började i division 2 och behöver fler matcher under bältet för att fortsätta utveckla mitt tränarskap. Jag är glad att få göra det på Hisingen, säger Alm i en kommentar på föreningens hemsida.

Annons

Häckens sportchef Sonny Karlsson kommenterar förlängningen så här:

- Jag tror på kontinuitet och vill inte byta tränare stup i kvarten och nu när vi har haft Andreas en tid och vet vad han går för så känns det rätt att göra klart med en förlängning med honom. Vi är nöjda med det jobb som han och övriga ledarstaben gör och vi tror att han är rätt man att fortsätta leda laget över en längre tid, säger Karlsson. 

BK Häcken är just nu placerat på fjärdeplats i allsvenskan. 

Publicerad 2019-07-02 kl 17:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto