Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Axén lämnar ÖSK efter säsongen: "Ett beslut som växt fram"

Allsvenskan

Alexander Axén lämnar Örebro efter säsongen.
Tränaren förlänger inte sitt kontrakt med klubben.
- Jag har meddelat spelarna det i dag, säger Axén till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Alexander Axén är inne på sitt femte raka år i Örebro SK. Det blir också hans sista. Hans kontrakt som går ut efter säsongen kommer inte att förlängas.

- Jag har meddelat spelarna det i dag, säger Axén till Fotbollskanalen.

Men du kommer köra klart säsongen ut?
- Jag har ju kontrakt säsongen ut. Det är så det ser ut nu, sedan vet man inte vad som kan hända. Just nu är mitt fokus på att köra hela säsongen.

- Från början fick jag höra att de ville förlänga, men jag var lite osäker. Sedan har de så klart jobbat på andra alternativ också. Det har växt fram att vi är färdiga med varandra.

Vad ligger bakom beslutet att du vill gå vidare?

Annons
- Jag har gjort fem år här nu. När jag kom hit var jag spelarutvecklare och skulle hjälpa till att få fram unga spelare, men det blev mest fokus på att hjälpa "Peo" (Per-Ola Ljung) att komma tillbaka till allsvenskan så snart som möjligt. Då jobbade jag mest med "Crespo" (Alhassan Kamara) och med att utveckla honom. Sedan gick vi upp i allsvenskan och "Peo" valde att hoppa av av familjeskäl och då fick jag ta över i mitten av 2014. Vi kom sexa som nykomlingar, vilket jag är jättenöjd med. Arbetsbeskrivningen jag fick när jag skrev på var att vi skulle etablera oss i allsvenskan, och det har vi gjort nu.

Vad händer efter ÖSK då?
- Jag är öppen för allting. Jag har funderat under en längre tid på vad jag vill göra, men har inte riktigt kommit fram till det ännu. Jag är öppen för allt möjligt.

Alltså inte bara tränaruppdrag?

Annons
- Kommer någon med ett roligt erbjudande är jag lyhörd för det mesta.

ÖSK meddelar att man är nära att göra klart med en efterträdare till Axén.

- Vi är väldigt nöjda med det team vi haft i klubben de senaste åren. Samtidigt har det varit viktigt för oss att när våra tränaravtal löper ut kartlägga vilka egenskaper och profiler som bäst stämmer överens med de mål, fokus och arbetssätt vi vill bygga på framåt. Utifrån det har vi tittat på de kandidater som vi bedömer har starka egenskaper kopplat till den strategi klubben har. Efter en rekryteringsprocess har vi kommit fram till en slutkandidat när det gäller vem som ska leda laget från och med nästa säsong. Detaljer återstår innan det kan presenteras och vi räknar med att det sker inom ett par veckor, säger klubbens vd Simon Åström i ett pressmeddelande.

Annons

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-19 kl 14:24

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto