Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Officiellt: Beijmo klar för Bremen

Foto: Bildbyrån

Felix Beijmo är klar för Werder Bremen.
Det meddelade klubben i dag på sin hemsida. 
- Werder är en välkänd klubb med stor potential, säger han till klubbens hemsida. 

Djurgårdens högerback Felix Beijmo uppgavs i onsdags vara nära en övergång till Werder Bremen, vilket Dif:s sportchef Bosse Andersson också bekräftade för Expressen, som uppgav att övergångssumman kommer att landa på drygt 30 miljoner kronor.

Tidigare i dag bekräftade därefter den tyska klubbens sportchef Frank Baumann att klubbarna är överens och endast Beijmos läkarundersökning återstår. 

- Vi har nått en principöverenskommelse med spelaren och hans klubb. I morgon kommer han till Bremen för läkarundersökning. Jag tror allt blir klart då, sa Baumann till tyska Bild då.

Nu står det klart att Beijmo lämnar Djurgården för Werder Bremen. Klubben meddelar nu att backen i morse klarade läkarundersökningen och har tecknat ett "långsiktigt avtal".

- Werder är en välkänd och traditionell Bundesliga-klubb med stor potential, där unga spelare har utvecklats bra tidigare. Jag såg det med till exempel Ludwig Augustinsson. Jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen i den här klubben och Weser-stadion, där jag har hört en hel del om den fantastiska stämningen, säger Beijmo till klubbens hemsida. 

Werder Bremens tränare Florian Kohfeldt kommenterade också övergången: 

- Jag är säker på att Felix snabbt kommer att integreras med hjälp av "Ludde" (Ludwig Augustinsson) och vi kommer snart att få se hans egenskaper på planen. Han är väldigt snabb, har en hög precision i sina passningar och är en mycket intensiv spelare med vältajmade djupledslöpningar, säger Kohfeldt till klubbens hemsida. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om övergången:

- Det har varit en väldigt bra förhandling med Werder Bremen så vi är nöjda. Självklart är det tråkigt att bli av med Felix men samtidigt är det otroligt kul och lite som en saga att en så ung spelare kommer till oss och bara ett och ett halvt år senare går till ett lag i en av Europas allra bästa ligor, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.

Publicerad 2018-06-12 kl 17:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons