POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Officiellt: Blåvitt dubbelvärvar - Aiesh och Sana presenterade

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg förstärker truppen med två spelare.
På lördagskvällen presenterade klubben både Hosam Aiesh och Tobias Sana.
- Det känns fantastiskt att få möjligheten, säger Aiesh.
- Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka, säger Sana.

IFK Göteborg förstärker klubben med två nyförvärv. Under lördagen meddelade klubben att de har värvat både Hosam Aiesh, senast i Östersunds FK, samt Tobias Sana, som anländer från danska Århus.

Hosam Aiesh har de senaste ett och ett halvt åren varit en av de mer tongivande spelarna i Östersund. Samtidigt öppnade han tidigt i år att han kunde tänka sig att lämna ÖFK för att testa på en ny utmaning. Efter en del tids spekulationer är det nu klart att han fortsätter karriären i IFK Göteborg. Han har skrivit på ett kontrakt över 3,5 år.

- Jag var ofta och kollade på Blåvitt och det fanns naturligtvis i bakhuvudet hur det skulle vara att spela i en så anrik klubb. Nu tog det några år och genom en del andra klubbar, men det känns fantastiskt att få möjligheten. Vad jag kan lova alla blåvita supportrar är att jag alltid går för tre poäng och vinster, säger Aiesh till Blåvitts hemsida.

Enligt Östersunds-Posten betalar Blåvitt fem miljoner kronor för spelarens underskrift som därmed återvänder till sin hemstad. Aiesh är född i Göteborg och har tidigare spelat i både Azalea BK och BK Häcken, men lämnade den senare klubben för Östersund 2015. Under det här året har han noterats för tre mål och tre assist på 14 matcher i allsvenskan.

30-åriga Sana har tidigare spelat i både IFK Göteborg och Malmö FF. Nu återvänder han till Blåvitt som han lämnade 2012 för spel i Ajax. Även Sana har skrivit ett kontrakt över 3,5 år med Blåvitt.

- Jag har drömt om att få chansen att komma tillbaka. Nu var första gången jag fick frågan sedan jag lämnade för Ajax 2012 och jag kände direkt att jag vill ta den här möjligheten, säger Sana till klubbens hemsida.

Han var under tiden i Malmö involverad i en uppmärksammad händelse när han i en match mot IFK Göteborg fick en smällare kastad mot sig. Sana svarade då med att kasta upp hörnflaggan mot publiken. Nu har han pratat med personer i Göteborgs ledning och vänner och familj om vand hans återkomst innebär.

- Jag blev jäkligt rädd och oerhört chockad. Sedan var det fel och dumt av mig att kasta hörnflaggan och det är givetvis något jag ångrar, men jag har gått vidare och lagt det bakom mig. Förhoppningsvis kan alla supportrar, tillsammans med mig, blicka framåt, säger Sana.

De senaste åren har han tillhört danska Århus, där han förra säsongen blev noterad för fyra mål och fem assist på 22 matcher.

Publicerad 2019-08-10 kl 21:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå