Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Officiellt: Borges lämnar Hammarby: "En av de största försäljningarna i klubbens historia"

Foto: Bildbyrån

Neto Borges, 22, lämnar Hammarby.
Klubben bekräftar att brasilianaren går till belgiska Genk.
- Det här är en liten saga, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Det blev bara ett år i Hammarby för Neto Borges. Bajen går nu ut med att vänsterbacken säljs till belgiska Genk, där han skrivit på ett kontrakt fram till sommaren 2022 med option på ytterligare ett år. Expressen har tidigare skrivit att summan Bajen får för Borges ligger runt 20 miljoner kronor.

"Försäljningen av Neto Borges är en av de allra största i Hammarbys historia", skriver klubben på sin hemsida.

- Det här är ju en liten saga. Det känns jättebra. Han har varit här i tio månader, knappt. Den här utvecklingen har varit fantastiskt bra både för Neto och för Hammarbys del, säger sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Är det Hammarbys största försäljning någonsin?
- Jag har inte koll på alla siffror bakåt i tiden, men vad jag har hört så är det nog så

- Vi såg potentialen rätt snabbt där nere (i Brasilien) och vi hade ett tydligt mål med den resan, att hitta en ytterback. Jag tycker att han har anpassade sig väldigt snabbt, när det gäller positionsspel och försvarsspel. Han har en oerhörd potential att utveckla sig vidare.

Jansson har länge varit tydlig med att det är viktigt för Hammarby att kunna göra större spelarförsäljningar.

- Det ger ett extra plus som gör att vi kan bygga upp en kassa som vi kanske inte haft innan. Det gör att vi kan vara mer strategiska och agera tidigare på saker och ting. Vi har haft stabila och stora intäkter men kanske inte kassan som de andra klubbarna i allsvenskan som varit med längre i toppen, som Norrköping, Djurgården, AIK och Malmö.

- Det har varit ett stort intresse och just med Genk blev det konkret rätt snabbt. Vi har en relation till den klubben sedan vi sålde (Joseph) Aidoo dit. Det har varit en väldigt bra dialog.

Under 2018 gjorde Borges 26 matcher i allsvenskan och tre i svenska cupen för Hammarby, på vilka det blev fyra målgivande passningar.

Publicerad 2019-01-03 kl 19:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons