Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: BP värvar Agardius

Allsvenskan

Viktor Agardius, 33, fortsätter karriären i allsvenskan.
Vänsterbacken är klar för Brommapojkarna.
- Det känns roligt. En spännande utmaning, säger han till klubbens hemsida.

3:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Brommapojkarna-Landskrona Bois i spelaren ovan.

Tidigare under måndagen såldes Oscar Krusnell till norska FK Haugesund. Men nu, bara timmar efter att nyheten blev officiell har Brommapojkarna presenterat en ersättare.

På sin hemsida meddelar BP nämligen att Viktor Agardius är klar för klubben. 33-åringen ansluter som bosman efter att hans kontrakt med IFK Norrköping löpt ut vid årsskiftet.

- Det känns roligt och en spännande utmaning att komma till BP. Att få spela allsvensk fotboll med BP ska bli väldigt kul, säger han till klubbens hemsida.

- BP är ju kända för sitt sätt att ta fram unga spelare och låta dem blomma ut på elitnivå och som jag förstått det finns det många i truppen som vill visa upp sig på allsvensk nivå och ta ännu större kliv och jag vill bidra och hjälpa dem att ta de kliven. I superettan ifjol spelade laget en fin fotboll så det är självklart något jag ser fram emot också. Vi vill fortsätta med det i allsvenskan men även att vi trycker på en del bitar som blir viktiga på den här nivån.

Annons

Han fortsätter:

- Det är ju att vi kanske inte kan vara lika spelförande i alla matcherna utan vi måste rätta oss lite mer efter motståndet. Det är viktigt att ha en klokhet i hur vi ska attackera matcherna och det ser jag fram emot. Ser även fram emot att lära känna både spelare och tränare och se hur vi tar oss an matcherna tillsammans.

BP går inte ut med hur långt kontraktet sträcker sig, utan meddelar bara att det rör sig om "minst en säsong". Sportchef Philip Berglund säger följande om nytillskottet inför den allsvenska återkomsten.

- Vi får in en etablerad allsvensk spelare med elva säsonger på högsta nivå. Viktors erfarenheter kommer att vara viktiga för oss under den kommande säsongen och även framåt.

Utöver IFK Norrköping har Viktor Agardius även representerat Kristianstad, Mjällby AIF, Kalmar FF och italienska Livorno.

Annons
Publicerad 2023-02-27 kl 14:03
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto