Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Officiellt: Carlos Moros Gracia lämnar Djurgården

Allsvenskan

Carlos Moros Gracia lämnar Djurgården.
Mittbacken är klar för HJK.
- Efter förra säsongen kan jag försäkra er att jag är hungrig, säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

Inför föregående säsong hämtade Djurgården in mittbacken Carlos Moros Gracia, 30. på en fri transfer från Mjällby.

Succén uteblev och redan nu, ett år senare, lämnar spanjoren. Ny klubbadress blir regerande mästarklubben i Finland, HJK.

- Efter förra säsongen kan jag försäkra er att jag är hungrig. I Finland är det dags för mig att visa vad jag går för, säger han i ett uttalande på HJK:s hemsida.

I HJK återförenas Moros Gracia med tränaren Ferran Sibila. De verkade ihop i Gif Sundsvall.

Men Djurgårdskapitlet är alltså över.

- Det är självklart lite sorgligt att lämna eftersom jag har fått mycket vänner i laget och lärt känna väldigt många trevliga människor under det senaste året - jag kommer att hålla kontakten med många av dem framöver. Men det här är en del av fotbollen och nu är det dags att röra sig vidare mot en ny utmaning. Så jag vill tacka alla i Djurgården för min tid här, det är en väldigt fin förening och jag hoppas att laget gör en riktigt bra säsong i år och slåss i toppen av allsvenskan, säger han i ett uttalande på  Djurgårdens hemsida.

Annons

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården:

- Vi har haft en bra kommunikation där alla tre parter är överens om en övergång och Carlos har nu skrivit på för HJK. Han kommer till en finsk toppklubb som vann Tipsligan förra året och ska kvala till Champions League i år. Vi vill som alltid sätta spelaren i centrum och det finns allt förutsättningar för att det här blir en bra miljö för Carlos efter ett tufft år i fjol. Nu önskar vi honom ett stort lycka till i HJK och tackar för hans tid i Djurgården, säger han i ett uttalande på hemsidan.

Moros Gracia gjorde totalt 13 tävlingsmatcher för Dif. 

Publicerad 2024-01-24 kl 09:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto