Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Djurgården säljer Löfgren

Schweiziska Super League

Jesper Löfgren lämnar Djurgården.
För Luzern.
- Det har varit en ära. Djurgårdsfamiljen är verkligen något unikt, säger han till Dif:s hemsida.

Foto: Bildbyrån

Jesper Löfgren.

Efter att ha hamnat i en knepig situation internt i Djurgården lånades Jesper Löfgren, 27, ut till Luzern i vintras. Mittbacken blev direkt en given startspelare i den schweiziska och svarade för 19 framträdanden i vår.

Bakom siffrorna gömmer sig 18 raka startar. Och av allt att döma har hans insatser varit imponerande. 

På onsdagen blev det nämligen officiellt att Luzern köper loss Löfgren. Klubben har aktiverat en köpoption som fanns inskriven i låneavtalet med Djurgården, och därmed blir övergången permanent 1 juli i sommar.

- Det känns bra. Jag trivs väldigt bra i laget och har fått ett stort förtroende från första dagen. Jag är glad att Luzern vill skriva ett längre kontrakt, vilket var min målsättning med utlåningen. Schweiz är ett otroligt fint land så jag ser fram emot de kommande tre åren här, säger Löfgren till Dif:s hemsida.

Annons

- Det har varit en ära att ha fått representera denna fina förening. Djurgårdsfamiljen är verkligen något unikt och det stöd vi har fått både i Sverige och på våra resor i Europa har varit enormt. Jag har fått lära känna många fina personer i och runt föreningen och det känner jag en stor tacksamhet över. Jag kommer såklart att fortsätta följa laget och önskar dem all lycka i framtiden. 

Han fortsätter:

- Det finns många fina minnen. Derbysegrarna är verkligen speciella då de betyder så oerhört mycket för våra supportar, men det är klart att Europaspelet sticker ut. Det var en sjukt häftig resa vi gjorde tillsammans och den atmosfären som var på Tele2 Arena dessa kvällar kommer jag aldrig att glömma.

Kontraktet med Luzern sträcker sig till 2027. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om försäljningen:

Annons

- Jesper har ju varit ordinarie sedan han kom till Luzern i vintras och de är väldigt nöjda med honom. Därmed har de valt att utnyttja optionen och erbjuda honom ett treårskontrakt. Luzern hade ju lite otur att de inte tog sig till mästerskapsserien utan fick spela mellanserien, men Jesper har gjort bra ifrån sig hela vägen och trivs väldigt bra nere i Schweiz.

- I sommar blir därmed övergången permanent och vi riktar ett stort tack till Jesper för hans tid och insatser i Djurgården och önskar honom lycka till framöver i den schweiziska ligan, säger Andersson.

Löfgren har även spelat för Mjällby, Brann och BP. 

Publicerad 2024-05-22 kl 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto