Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Djurgården värvar Fallenius

Allsvenskan

Oskar Fallenius, 21, lämnar Bröndby.
Yttern är klar för Djurgården på ett fyraårskontrakt.
- Det känns sjukt kul, nästan lite surrealistiskt, säger han till klubbens hemsida.

4:09
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Örebro SK-Djurgården i spelaren ovan.

Oskar Fallenius lämnade Brommapojkarna i början av 2021 för en flytt till Bröndby. Tiden i Danmark har dock inte blivit som förväntat för forwarden som hittills bara har gjort 13 matcher.

Förra året var han utlånad till IK Start där det blev tre mål och sju assist på 14 matcher innan han kallades tillbaka till Bröndby. Återkomsten blev dock inte särskilt lyckad heller, och nu står det klart att han vänder hem till Sverige.

På måndagen blev det officiellt att Djurgården värvar Fallenius. Kontraktet med Blåränderna sträcker sig över säsongen 2026. 

- Det känns sjukt kul att få skriva på för Djurgården, nästan lite surrealistiskt faktiskt. Otroligt roligt att få spela för en så stor förening och kul att få komma tillbaka till Stockholm och Sverige igen, säger Fallenius till klubbens hemsida.

Annons

- Så fort jag visste att intresset var konkret blev jag väldigt ivrig. Så det krävdes inte särskilt mycket funderande.

Han fortsätter: 

- Jag var nio år gammal när jag bytte till Djurgården första gången och jag körde ute på Hjorthagen med Martin Broman som tränare. Sedan var jag i DIF i ungefär tre år innan jag bytte till BP. I samband med att jag började i Djurgården så bytte jag även till Engelbrektsskolan (där Djurgården Ungdom har sina populära fotbollsprofil-klasser) och gick där från fjärde klass hela vägen upp till nian.

Om tiden i Norge säger Fallenius följande:

- Det har varit en extremt lärorik period. Jag har varit i Bröndby i 2,5 år och under en period var jag utlånad till Start. Så det har varit en mix med en otroligt hög, bra belastning och träning av hög kvalitet i Bröndby. Sedan gick jag till Start och det var en resa för att kicka igång matcherna och få igång målskyttet. Sammantaget var det två väldigt lärorika år som fotbollsspelare.

Annons

Enligt uppgifter i norsk media var Fallenius bara detaljer från att skriva på för norska Eliteserien-nykomlingen Brann innan Djurgården kom in i bilden.

Enligt sajten fotbollsthlm.se betalar Djurgården runt två miljoner kronor för 21-åringen. Sportchef Bosse Andersson säger följande om värvningskuppen:

- Oskar är en offensiv spelare som jobbar hårt, med stor löpvillighet och fina offensiva kvaliteter. Han lämnade BP som junior och gick till Bröndby där han hade tuff konkurrens och fick begränsat med speltid. Under 2022 var han utlånad till IK Start i Norge där han utmärkte sig med mycket poäng och var en viktig spelare för laget. Dessvärre åkte han på en långdragen skada som stoppade flowet och efter det återvände han till Bröndby för att ingå i omstarten. Där har han haft sin försäsong i januari-februari, varit med i uppstarten och spelat 3-4 träningsmatcher, säger Andersson:

Annons

För Oskar var det viktigt med speltid och han hade ett visst intresse på sig. Vi hade ju koll på Oskar sedan han spelade i BP och nu får vi in en offensiv spelare på både kort och lång sikt, med tanke på de eventuella utmaningar som vi kan stå inför i sommar. Oskar är glad över att komma tillbaka till Stockholm och han är förberedd på tuff konkurrens. Samtidigt känner han att han har utvecklats enormt mycket och gått från junior till senior och Oskar kommer redan nu att kunna vara med och konkurrera.

Oskar Fallenius blir Djurgårdens sjunde nyförvärv i vinter. Sedan tidigare har Blåränderna gjort klart med Oliver Berg, Jacob Bergström, Carlos Moros Gracia, Theo Bergvall, Lucas Bergvall och Wilmer Odefalk. 

Publicerad 2023-02-27 kl 13:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto