Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Djurgården värvar kenyansk landslagsförsvarare

Allsvenskan

Frank Odhiambo är klar för Djurgårdens IF.
Den kenyanske landslagsmittbacken har skrivit på ett femårskontrakt.
- Jag hade många olika klubbar som erbjöd kontrakt. Det var bland annat lag i Frankrike, Belgien och Litauen, säger Odhiambo till klubbens hemsida.

Foto: Skärmdump/Bildbyrån.

Djurgårdens IF fortsätter att rusta inför säsongen 2022. På onsdagen meddelade Blåränderna att Frank Odhiambo, 19, är klar för klubben.

Mittbacken ansluter till Stockholmsklubben från kenyanska Gor Mahia.

- Jag fick höra talas om Djurgården 2016 när Michael Olunga reste hit från Kenya och började spela i Djurgården. Då blev jag och många andra kenyaner Djurgården-supportrar och det var så jag lärde känna laget. Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Djurgården. Det här blir en ny utmaning och plattform för mig i min karriär, säger Odhiambo till klubbens hemsida

ANNONS

Frank Odhiambo berättar vidare att han hoppas kunna uppnå en liknande utveckling som sin landsman Michael Olunga, som spelade i Djurgården 2016 innan han såldes till Kina.

- Michael gav mig en hel del goda råd och han berättade att det var en fantastisk förening som har en bra filosofi och otroliga supportrar. En annan stor anledning till att jag valde Djurgården var att jag hoppas kunna följa i Olungas fotspår, så att jag kan utvecklas till en ännu bättre spelare i den miljön. Djurgården är ett bra lag för unga spelare som vill få ut det bästa av sin karriär och är duktiga på att guida spelare i deras utveckling, säger Odhiambo, och berättar om sitt klubbval:

- Jag hade många olika klubbar som erbjöd kontrakt så jag satte mig och diskuterade med min agent vad som blev bäst. Det var bland annat lag i Frankrike, Belgien och Litauen men jag valde Sverige och Djurgården.

ANNONS

Sportchef Bosse Andersson är nöjd med värvningen.

- Det är väl ingen hemlighet att det var Michael Olunga som tände gnistan i september när Frank var med honom i kenyanska landslaget. Det fanns ju intressen från andra europeiska klubbar också. Men Frank har glasklara ambitioner om vad han vill och känner sig trygg med att komma till Djurgården efter att ha fått ta del av Michaels erfarenheter, säger han. 

Frank Odhiambo har flera ungdomslandskamper med Kenya på meritlistan. I oktober fick 19-åringen göra A-landslagsdebut mot Mali. 

Kontraktet är skrivet över fem år.

Publicerad 2022-01-19 kl 20:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto