POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
27v

Officiellt: Ekdal klar för Hammarby

Foto: Bildbyrån och Twitter.

Hjalmar Ekdal har skrivit på ett tvåårsavtal med Hammarby.
Detta bekräftar klubben på sin hemsida.
- Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, säger sportchefen Jesper Jansson i en kommentar.

Tidigare under fredagen skrev Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett sms till Fotboll Sthlm att klubben diskuterade om ett avtal med IK Frejs mittback Hjalmar Ekdal.

Nu bekräftar Hammarby också att övergången är klar.

På sin hemsida skriver Bajen att man skrivit ett tvåårsavtal med Ekdal, som kommer att "sättas upp på listan för samarbetsavtalet med tidigare klubben IK Frej". Detta innebär att Ekdal kommer att vara tillgänglig för matcher med båda lagen, men att han i första hand tränar med Bajen.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson om värvningen:

- Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen. Vi har kunnat följa honom extra noga i och med det välfungerade samarbetet med IK Frej, där han haft en riktigt bra utvecklingsmiljö.

Ekdal själv:

- Jag är glad över den här möjligheten och ser fram emot att komma igång med laget. Här får jag konkurrera på högsta allsvenska nivå samtidigt som jag säkerställer att jag får bra matchning i Superettan innan jag bedöms vara redo för allsvenskan.

Hjalmar Ekdal är lillebror till landslagsstjärnan Albin med samma efternamn.

Publicerad 2019-07-19 kl 14:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå